Economia la fondul de salarii din CEO, mai mică decât anul trecut

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia ar putea primi mai puțini bani față de anul trecut când se va împărți economia la fondul de salarii. Directorii companiei au prezentat o proiecție a acestei rezerve, iar cifra este mult mai mică decât în 2018, când angajații au primit suplimentar, la finalul anului, câte 700 de lei net.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, nu a vrut să dezvăluie cifra exactă prezentată de administrația companiei, susținând că discuțiile au fost unele informale pe acest subiect.

Pârvulescu a spus totuși că suma este mai mică decât în 2018. „Ni s-a prezentat în Comisia Mixtă o proiecție a acestei rezerve. Este destul de mică față de ce a fost anul trecut și sunt și anumite condiții. Trebuie să facem calculele noastre pentru că nu întotdeauna ce prezintă administrația este și real. Mă refer la antepronunțare. Până la încheierea anului, mai e ceva. Vedem cât e fondul consumat și atunci putem face un calcul exact”, a mai spus liderul FNME.

Pârvulescu a adăugat că s-au cheltuit mai mulți bani cu salariile în acest an și pentru că minerii au fost nevoiți să lucreze șapte zile din șapte aproape tot anul. Dar nu este singurul capitol unde cheltuielile au crescut.

Sindicatele așteaptă luna decembrie să afle exact câți bani vor fi împărțiți către salariații companiei. „Diferența între anul acesta și anul trecut este generată de anumite chestiuni. Am avut colegi anul trecut care au plecat. 200 de oameni au plecat cu venit de completare. Și-au lungit perioada prin concedii medicale și obiectiv. Concediile medicale, peste un număr, nu se mai plătesc din fondul de salarii și au dus la o anumită economie. Anul trecut, prin faptul că au fost probleme în zona minieră, chiar dacă se programase activitatea minieră la un program de 7 zile pe trimestrul I, 5 pe trimestrul II, 6 pe trimestrul III, 7 pe trimestrul IV, s-a lucrat aproape 7 din 7, fapt ce a făcut ca în trimestrul II și III, fondul de salarii să fie depășit față de cel programat”, a mai precizat Dumitru Pârvulescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 3,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: