Șef de sector din minerit, acuzat că înjură salariații

Comisia de disciplină din cadrul Complexului Energetic Oltenia a analizat marți o sesizare semnată de mai bine de 20 de salariați, cu privire la comportamentul unui șef de sector de la Cariera Jilț.

Potrivit liderului sindical Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cartiera Jilț Sud, oamenii se plâng că sunt înjurați și jigniți de inginerul Zamfir. “Folosește jigniri de ultimul grad, nesimțitule, handicapatule, prostule. Noi, cele două sindicate - Sindicatul Renașterea și Sindicatul Liber al Salariaților din CE Oltenia - am făcut adresă către CEO și am adus la cunoștință aceste lucruri. Au semnat 21 de persoane această plângere, dar mai sunt alte 30-40 de persoane care ar fi vrut să semneze”, a spus Popescu.

Liderul sindical vrea mai întâi să vadă ce măsuri ia Comisia de disciplină, care a făcut marți primele audieri, după care este decis să facă plângere la Inspectoatul Teritorial al Muncii și chiar plângere penală. “Marți am fost cu trei dintre cei 21 de oameni la comisie. Pe partea cealaltă, domnul director Trancău și domnul Zamfir pun presiune pe oameni să nu mai recunoască. Avem plângere pregătită pentru ITM și am vorbit și cu un avocat să îi dăm în judecată”, a spus Popescu.

Liderul sindicatului Renașterea a spus că problema i-a fost sesizată și președintelui Directoratului, Sorin Boza. (R.S.)

Vizualizări: 10,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: