Ei sunt doctorii care au lăsat secția de Cardiologie „în aer”

Este oficial! Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu rămâne, dintr-un foc, fără 7 medici! Patru dintre ei au ales să demisioneze, doi se pensionează și unul va intra în medical. Plecarea lor, în grup, nu este o sincronizare nefastă, ci un plan bine pus la punct de ceva timp. Specialiștii cardiologi au început cu o grevă în timpul căreia au refuzat să mai efectueze gărzi și să mai consulte pacienții ajunși de urgență la spital. Nemulțumirea lor a fost legată de salariile prea mici și de volumul mare de lucru.

Între medicii nemulțumiți și reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au avut loc o serie de discuții, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere. Prin urmare, specialiștii au ales să părăsească unitatea medicală. Medicii Alin Feraru, Anca Degeratu, Anamaria Pavel și Gabriel Pavel și-au dat demisiile. În același timp, medicul Roxana Popescu a anunțat că intră în concediu medical. De asemenea, cardiologii Ion Mălăescu și Sergiu Săbiescu au ales să se pensioneze odată cu plecarea mai tinerilor colegi.

De precizat este faptul că toți acești medici lucrează în clinici sau cabinete private din municipiul Târgu Jiu. În momentul de față, ținând cont de impasul în care se află spitalul, mulți pacienți cu probleme cardiace, obligați de situație, s-au îndreptat fix spre privat. Acolo, o consultație ajunge și la 300 de lei, iar la unele clinici programările s-au întins până la două săptămâni.

În ceea ce privește secția de Cardiologie a Spitalului Județean, ea a rămas în doi medici, doctorul Voinea și doctorul Morega. Pentru că este absolut imposibil ca întreaga activitate să stea pe umerii a două persoane, unitatea medicală se află în căutare de personal nou.

„În momentul de față este o criză, după cum știți majoritatea medicilor de la Cardiologie și-au depus demisiile. Noi am făcut multe adrese, către toate instituțiile abilitate, s-a discutat cu Centrul Universitar Timișoara, acolo am luat legătura cu 3 medici rezidenți și avem promisiunea că în luna iunie vor face câte 4 gărzi fiecare, am discutat și cu Spitalul Floreasca să ne sprijine, am trimis o adresă și la Ministerul Sănătății să ne trimită lista cu medicii rezidenți sau specialiști care nu au post la nivel de țară. Vrem să-i convingem să vină la Târgu Jiu”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Medicii interniști sunt cei care preiau, în această perioadă, și pacienții cu afecțiuni cardiologice.

„Din păcate nu am primit un ajutor, nici spitalele mici nu au personal suficient și atunci nu au putut să răspundă favorabil solicitării noastre. Am efectuat alte adrese prin care am rugat să se respecte criteriile de proximitate și atunci când sunt anumite urgențe să le rezolve local. În cazul pacienților care se adresează spitalului nostru, urgențele majore sunt direcționate spre centrele universitare, iar urgențele medii și minore se internează prin serviciul de Medicină Internă și în ziua următoare sunt preluați de Secția de Cardiologie”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean, Marilena Davidescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: