Elevă din Gorj, olimpică la lectură şi interpretare

Ariana Lazăr-Andrei, în vârstă de 15 de ani, din Târgu Jiu, este unul dintre elevii care fac cinste Gorjului. Adolescenta a obţinut premiul special la Concursul naţional de lectură şi interpretare „Ionel Teodoreanu” de la Iaşi. Ariana este fiica purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Ariana este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Adolescenta spune că îi place foarte mult să citească, iar compunerile de la orele de curs au reprezentat un bun prilej pentru a-şi valorifica originalitatea şi creativitatea. Începând din clasa a V-a, Ariana a participat frecvent la concursuri şi olimpiade de lingvistică, lectură, matematică, fizică, geografie, limba şi literatura română sau limba engleză şi de fiecare dată s-a întors acasă cu premii importante de la etapele judeţene.

 

În clasa a VII-a, tânăra s-a calificat la Concursul Naţional Transcurricular de lectură şi interpretare „Ionel Teodoreanu”, organizat la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi. Un an mai târziu, Ariana a obţinut Premiul special „Ionel Teodoreanu” pentru intuiţie critică şi simţ estetic. „Participarea la acest concurs naţional a reprezentat pentru mine o adevărată provocare, deoarece valorifică cunoştinţele în domeniile literatură şi artă, în ceea ce priveşte proba scrisă. Pentru proba orală, elevii au putut alege din cele patru secţiuni: artă dramatică, muzică, cinematografie şi artă plastică. Eu am ales arta plastică, fiindcă odată ce am învăţat tehnica de decodificare a mesajului ilustrat de pictor, cât şi simbolistica elementelor pictate, am fost fascinată de multitudinea de sensuri organizate în aceeaşi creaţie”, ne-a declarat Ariana Lazăr-Andrei.

Ariana consideră că pentru a performa într-un domeniu este nevoie în primul rând de ambiţie şi perseverenţă. Fiica purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj se pregăteşte acum pentru cel mai important eveniment din viaţa sa de elev. „Acum mă pregătesc intens pentru a obţine un rezultat foarte bun la examenul de capacitate, la finalul clasei a VIII-a, precum şi pentru trecerea de la ciclul gimnazial la cel de liceu, unde apar noi provocări şi se conturează premisele pentru viitoarea carieră”, a mai spus Ariana Lazăr-Andrei.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: