Elevi de excepţie premiaţi la Târgu Jiu 

Municipalitatea din Târgu Jiu va premia 11 elevi cu rezultate deosebite la concursuri naţionale şi internaţionale. Este vorba de Ioan Giovani Popescu,  elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, care s-a calificat în lotul naţional de informatică, dar şi de echipa de robotică a Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” - „Technogods” -  care a înregistrat un rezultat formidabil la o competiţie de profil din SUA. Vor fi recompensaţi şi profesorii îndrumători ai acestor elevi.

Ioan Popescu ar urma să primească 2.000 de lei, iar elevii de la „Ecaterina” vor fi răsplătiţi fiecare cu 1.000 de lei. Acordarea premiilor va fi supusă la vot în şedinţa festivă a Consiliului Local Târgu Jiu de luni, 21 mai, prilejuită de Zilele Municipiului.

Directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, Narcisa Cristea, a explicat că suma necesară acordării acestor stimulente provine din economiile realizate la transport şi nu permite acordarea unor sume egale pentru tinerii premiaţi. În plus, elevii de la „Ecaterina” au mai primit sprijin financiar din partea primăriei, pentru a putea face faţă cheltuielilor cu deplasarea la competiţia naţională de la Bucureşti, dar şi la cea din Statele Unite ale Americii.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: