Centrul medical de la Albeni rămâne închis. Primarul vrea cabinet stomatologic

Centrul de permanenţă din Albeni este tot cu lacătul pe uşă! Inspectorii sanitari au constatat că nu se poate desfăşura o astfel de activitate, aşa că au suspendat activitatea centrului luna trecută. Deja, un medic de familie a anunţat că ar vrea să lucreze acolo, însă totul este blocat de nişte hârtii.

Primarul din Albeni, Ionuţ Stan, susţine că nu poate remedia deficienţele constatate la Centrul de permanenţă pentru că nu  a primit toate documentele de la Direcţia pentru Sănătate Publică. Atunci când va afla ce trebuie reparat, o va face, spune edilul: „Am făcut adresă la DSP şi doamnei Hortopan să ne înainteze decizia şi procesul verbal de constatare, să remediem deficienţele. Încă n-au trecut cele 30 de zile să vedem dacă ne trimit aceste documente. Dacă nu, o să vin cu un nou proiect de hotărâre în Consiliul Local să dăm clădirea în grija altcuiva”.

Deja, un medic s-a interesat să lucreze acolo. „A venit un domn doctor de familie care e interesat să lucreze acolo. O să-i punem spaţiul la dispoziţie, o să i-l concesionăm, ca să-i dăm utilitate acelui spaţiu, pentru că ar fi păcat să se degradeze. Dacă domnul doctor nu o să vină, o să fac o adresă Colegiului Medicilor şi o să le spun că avem nevoie de un medic stomatolog să înfiinţăm un cabinet stomatologic acolo”, a explicat primarul  Ionuţ Stan.

 Pacienţi consultaţi în frig

Doctoriţa Ramona Hortopan, cea care coordona centrul medical, a explicat că nu se va întoarce acolo: „Acel punct de lucru a fost deschis la solicitarea mea, cu sprijinul meu. Eu acolo nu mă mai întorc. În momentul în care am văzut că nu mai pot să îmi desfăşor activitatea în condiţiile în care punctul de lucru de la Albeni a fost autorizat, am sesizat DSP Gorj şi dumnealor au venit în control”.

Inspectorii sanitari au văzut că pacienţii erau consultaţi în frig şi la centru nu era apă caldă. Aşa că au suspendat activitatea punctului de lucru, decizie pe care primarul o crede trasată pe linie politică. „Eu nu am ce să discut cu doamna Hortopan. A fost decizie politică pentru că doamna este în PSD, consilier judeţean. Domnul prefect a trimis şi Corpul de Control la comandă. Încă nu am primit raportul controlului, dar nu a găsit nimic în neregulă doar că nu a înaintat secretarul hotărârile de Consiliu Local către prefect în termenul legal”, a încheiat primarul din Albeni.

„Ne repezeam la el dacă aveam o problemă, mai ales noaptea. Suntem majoritatea oameni bătrâni. Ne ducem, ca înainte, la Urgenţe, la Cărbuneşti? Ne ducem, dacă nu avem încotro… Sau ne rugăm să nu ne îmbolnăvim, că altă variantă nu există”, s-a plâns o localnică, atunci când DSP a închis centrul.

Vizualizări: 589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: