Elevi intoxicaţi cu substanţe împotriva rozătoarelor

Viaţa elevilor de la Şcoala primară din satul Corobăi, comuna Dragoteşti, a fost pusă în pericol după ce marţi a fost efectuată o acţiune de deratizare în şcoală şi nu s-a procedat şi la aerisirea claselor. Patru elevi de gimnaziu au început să se simtă rău în timpul orelor, unul dintre aceştia fiind chiar transportat la spitalul din Turceni pentru îngrijiri medicale. Acum starea acestora este stabilă. Autorităţile locale spun că de vină ar fi femeia de serviciu care a uitat să deschidă geamurile pentru aerisirea claselor înainte ca elevii să înceapă cursurile. „S-a făcut cu o zi înainte deratizarea pentru că sunt mulţi şobolani în zonă. Femeia de serviciu nu a făcut aerisirea claselor aşa cum trebuia şi de aceea s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Acum copiii sunt bine”, a spus Vili Pasăre, primarul comunei Dragoteşti.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a început o anchetă în acest caz. „Inspectorul şcolar Onu Popescu care răspunde de sectorul respectiv a mers acolo, a mers inclusiv la spitalul din Turceni. Vom analiza implicarea fiecărui factor, adică de ce s-a făcut această acţiune tocmai acum, dacă directorul a aprobat şi în ce perioadă. În funcţie de asta vom stabili ce măsuri se impun”, a declarat Gergeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Reprezentanţii ISJ Gorj recomandă ca astfel de acţiuni deratizare sau dezinsecţie să fie făcute în timpul vacanţelor sau cel mult la sfârşitul săpătmânii, astfel încât elevii să nu fie afectaţi de aceste substanţe toxice.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: