Elevii chiulangii, adunaţi de poliţişti de prin baruri

Tinerii preferă să joace biliard sau să-şi bea cafeaua în timpul orelor de curs. Ieri cinci minori au fost depistaţi de oamenii legii în bar în timpul orelor de curs.

Liceul Forestier, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” precum şi Grupul Şcolar „Ion Mincu” din Târgu Jiu sunt doar câteva dintre unităţile de învăţământ din judeţ în apropierea cărora se află baruri. Ieri, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a absenteismului şi abandonului şcolar au fost identificaţi mai mulţi tineri care au plecat de la şcoală pentru a sta în bar. Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor să constate că o parte dintre tinerii în cauză au mai fost duşi şi în trecut  la şcoala de către forţele de ordine. „Au fost depistaţi cinci tineri care au absentat de la şcoală pentru a sta în bar, doi dintre ei au mai fost găsiţi în bar în timpul cursurilor. Minorii au fost duşi la clase, nu înainte însă de a li se lua datele persoanele pentru a fi informaţi fi părinţii lor despre acest lucru”, a precizat Dan Adrian, subinspector birou prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Gorj.

Tinerii nici măcar nu s-au deranjat să stingă ţigara atunci când au fost luaţi la întrebări de către poliţişti cu ghiozdanul în spate. Unii dintre ei s-au făcut nevăzuţi, au luat-o pur şi simplu la fugă în momentul în care în bar şi-au făcut apariţia oamenii legii.

O acţiune similară a avut loc tot ieri şi în comuna Mătăsari. Acolo zeci de tineri au fost duşi la ore direct din bar de către forţele de ordine. Astfel de acţiunii vor avea loc şi în perioada următoare.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: