Elevii din Albeni, navetiști peste un pod șubrezit

Anul școlar a început ieri și la Albeni, dar pentru elevii de aici startul nu a fost cel mai bun, după ce podul pe care treceau peste Gilort pentru a merge la școală a fost distrus în vară de viitura care a făcut prăpăd la Novaci. Elevii au trebuit să meargă pe un vechi și șubred pod feroviar, scos din uz și folosit, provizoriu, și de autoturisme, dar și de camioane, deși oricine calcă pe acolo o face pe propria răspundere.

Cei mici s-au trezit cu noaptea în cap și ori au avut șansa să se urce în mașina părinților pentru a fi aduși la școală peste podul feroviar ori au pornit pe jos peste același pod, convinși că nu li se va întâmpla cine știe ce necaz.„Nu avem pe unde să mergem, prin apă nu putem, iar de ocolit, pe jos, nu se poate. Trecem peste pod, părinții ne-au dat voie”.

Unii dintre părinți au venit cu cei mici la școală, pe jos, și au traversat împreună podul, dar asta doar ieri, în prima zi de școală, când încă era soare afară și nu ploua. „Am treabă acasă, sunt și bolnavă, nu pot să vin cu ea zi de zi. Azi am zis că merg cu ea pentru că merge în clasa întâi, dar de mâine o să vină cu ceilalți. Să spuneți acolo să audă și domnul Ponta să dea bani pentru pod, că primarul nostru ar face ceva, dar n-are cu ce bani. Copiii noștri merg pe aici și e riscant și, în plus, pleacă dimineața la aceeași oră cu ceilalți, dar încep la 9.00, după care fac ore până pe la 3.00 și vin seara acasă. Stau toată ziua cu un pachețel și apoi noi să-i mai punem să și învețe?”, a spus o mămică, supărată pe situația în care trebuie să își ducă fiica în prima zi de școală.

Microbuz da, șofer ba

ponta_chei_albeniPrimarul din Albeni a venit ieri în Piața Prefecturii pentru a primi de la Victor Ponta cheile pentru un microbuz cu care copiii să fie duși, prin Bengești, spre școala din comuna lor.

Victor Ponta i-a înmânat primarului cheile de la microbuz, după care i-a urat să aibă parte de el vreme lungă, premierul glumind atunci când a fost întrebat de jurnaliști cine va conduce mașina atâta timp cât primăria Albeni nu are un post de șofer. Pentru că tot a fost copilot de curse, șeful Guvernului s-a oferit să fie el un șofer voluntar pentru microbuzul respectiv, senatorul Mihnea Costoiu, aflat în preajma premierului, cerându-i primarului Cornea să facă o adresă la minister pentru a i se debloca postul de șofer dacă nu rezolvă problema.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: