O nouă zonă cu potenţial economic la Turburea

OMV Petrom a descoperit o nouă zonă cu potenţial în ceea ce priveşte resursele de petrol şi gaze pe zona Turburea, anunţă autorităţile locale. O nouă sondă de extracţie a ţiţeiului a fost pusă în producţie pe raza localităţii şi se anunţă a fi una destul de productivă. Primarul Ion Bîrcă speră ca noua descoperire să aducă beneficii comunităţii locale.

Autorităţile locale din Turburea anunţă că în urma unor prospecţiuni făcute de societatea OMV Petrom la nivelul localităţii a fost găsită o nouă zonă cu potenţial de ţiţei şi gaze naturale. În urma executării forajului s-a descoperit un zăcământ bogat în aceste resurse naturale. Administraţia locală estimează că societatea va mai monta şi alte sonde care să extragă petrol şi gaze din această zonă şi speră ca acest lucru să conducă la crearea de noi locuri de muncă. „Un lucru extraordinar de bun. În momentul în care va merge acest petrol se vor crea locuri de muncă şi va prospera şi comuna. Au pus o sondă din care credeau că nu au găsit zăcământul, după două săptămâni sonda a erupt”, a spus Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Primarul spune că a rămas impresionat de noua sondă, care, spune el, este diferită de celelalte. „Este exact ca în filme. Este o conductă care duce la coş cu o flacără. Sonda este impresionantă ca şi aşezământ. Este aşezată pe module. Până la ora actuală nu am văzut ceva de genul acesta. 7-8 luni au lucrat la ea”, a mai spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: