Fărcăşeşti: Investiţiile în infrastructură, finalizate toamna aceasta

Mare parte din investiţiile în infrastructură demarate de administraţia locală din Fărcăşeşti vor fi finalizate toamna aceasta. Este vorba de lucrările de realizare a şanţurilor în mai multe zone din comună, astfel încât cetăţenii să nu mai fie afectaţi de inundaţii.  

Investiţii începute în primăvară şi în vară în comuna Fărcăşeşti vor fi finalizate în toamna acestui an, autorităţile locale dorind a nu se intra cu lucrări de infrastructură în anotimpul rece, tocmai de aceea le-au şi demarat din timp. Şanţul construit până la graniţa cu comuna Urdari se va finaliza în luna aceasta şi face parte dintr-o lucrare mai amplă începută în 2011 ce presupune întregirea unui tronson de şanţ betonat până la Grădiniţă Peşteana de Jos. Autorităţile locale dau asigurări că şanţul din zona Valea lui Ionel şi până la gospodăria Mrejeru din satul Fărcăşeşti va fi finalizat până la sfârşitul lunii septembrie, astfel încât anotimpul ploios să nu le prindă nepregătite.

În comuna Fărcăşeşti inundaţiile au ridicat foarte multe probleme, tocmai de aceea se încearcă eliminarea acestor zone sensibile. Şanţul are o lungime de 140 de metri liniari, dispune de 10 podeţe monolit, ceea ce face ca 10 gospodării să iasă din zona cu risc de inundaţii, fiind nevoie de demontarea dalelor de la gospodăria Mrejeru şi până la subtraversarea Drumului Judeţean 674, adâncirea şanţului şi remontarea dalelor putând prelua întreaga cantitate de apă provenită din zona Valea lui Ionel.

Satul Roşia Jiu, asigurat împotriva inundaţiilor

Satul Roşia Jiu nu se mai află pe harta cu risc de inundaţii pentru că autorităţile locale au demarat o serie de investiţii pentru preluarea apei pluviale provenită din precipitaţii, astfel încât cetăţenii să nu mai aibă de suferit. Au fost construite şanţuri dalate, lucrările fiind finalizate la începutul lunii septembrie. Şanţul care este prevăzut cu 40 de podeţe, s-a dalat pe o lungime de aproximativ 200 de metri, începând de la gospodăria Lungu, trecând prin faţa casei consilierului local Sandu Croitoru şi ajungând până la podul de benzi.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: