Elevii Școlii Postliceale ”Carol Davila” au aflat despre efectele nocive ale fumatului

Aproximativ 50 de elevi și cadre didactice din cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” din Târgu Jiu, condusă de medicul Ramona Cristina Hortopan, au luat parte marți, 13 noiembrie, la o serie activități menite să marcheze ”Ziua Națională fără Tutun”.

Cursanților școlii le-a vorbit Laurențiu Șoșoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, care le-a oferit detalii despre legilația în domeniu, dar și despre efectele nocive ale fumatului. De asmenea, asistenții medicali comunitari Andreea Cojocaru și Liliana Hapaina, din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, au făcut o prezentare privind efectele tutunului.

Viorel Gâlmă, locotenent colonel în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj, le-a spus care sunt măsurile de prevenire a incendiilor. ”Ziua Națională fără tutun” este marcată, în fiecare an, în a treia joi din luna noiembrie. ”Este o acțiune care s-a desfășurat în cadrul unui parteneriat cu instituțiile publice din județul Gorj. Noi am marcat anticipat ”Ziua Națională fără tutun”. Au fost prezentate efectele nocive ale tutunului și s-au purtat discuții interactive, atât cu cadrele didactice, cât și cu elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila””, a declarat Voichița Gabriela Stoicoiu, cadru didactic în cadrul Școlii Postliceale Sanitară ”Carol Davila” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: