Au plantat copaci pe Transalpina. „Există risc de alunecare!”

Zeci de angajaţi ai mai multor instituţii publice din Gorj au plantat, marţi, 100 de arbori pe marginea Drumului Naţional 67C care duce spre staţiunea Rânca. Într-o zonă des afectată de alunecări şi erodată de ploi, zăpadă sau vânt puternic, voluntarii au plantat salcâmi în speranţa că vor prinde repede rădăcini şi vor împiedica drumul să o ia la vale.

Garda de Mediu Gorj, organizatorul acţiunii de plantare, a dedicat această acţiune Centenarului. „Marcăm 100 de ani de la Marea Unire. Avem 100 de salcâmi care au fost plantaţi pe marginea drumului, în zona Rânca. Era nevoie de astfel de acţiuni, fiind o zonă afectată de intemperii”, a spus Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

La acţiune au participat, printre alţii, reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Gorj, Consiliului Judeţean Gorj, drumari şi prefectul Ciprian Florescu. „Este o acţiune binevenită mai ales când vedem că peste tot vorbim despre defrişări. Am plantat salcâmi pe Transalpina şi sperăm să se repete aceste acţiuni”, a transmis Florescu.

În special iarna, în zonă sunt probleme din cauza malurilor erodate. „Trebuie să fim mai atenţi mai ales iarna, pentru că malurile sunt erodate din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente. Întotdeauna, rigolele nu mai fac faţă pământului, iese apa în drum şi îngheaţă şi aşa există risc de derapaj mai ales în aceste curbe. Există riscul foarte mare de alunecare”, a explicat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu. (M.M.)

Vizualizări: 747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: