Elevii unei școli din Târgu-Jiu vând mărțișoare ca să-și ajute un coleg

Elevii de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu confecționează mărțișoare pe care le vor vinde la târgul din centrul orașului. Banii strânși vor ajunge la un elev de al școlii din clasa I, diagnosticat cu autism infantil.


 


Dacă tot au intrat în programul ”Școala Altfel” forțați de cutremur, elevii școlii ”Constantin Săvoiu” au fost îndrumați de cadrele didactice să confecționeze mărțișoare și felicitări, pe care le vor vinde în data de 26 februarie la ”Târgul mărțișorului” din Piața Prefecturii.


”În perioada "Școala altfel", avem rugămintea de a confecționa felicitări, mărțișoare și alte obiecte pe care să le putem vinde la "Târgul mărțișorului", din cadrul proiectului de voluntariat inițiat de școala noastră. Cu banii strânși, ne dorim să ajutăm un elev de la clasa I D. Este vorba despre Darius Andrei Călinoiu, colegul copiilor dumneavoastră și elevii mei. Acesta a fost diagnosticat cu autism infantil (întârziere severă în dezvoltarea psihică), la vârsta de 2 ani și jumătate. De atunci până în prezent, face terapie Aba (comportamentală și logopedie), 5 zile pe săptămână. A avut două intervenții (autotransplant cu celule stem) în Austria, în anii 2020 și 2021. Ne dorim să fie realizată și cea de-a treia intervenție autotransplant cu celule stem”, este anunțul unui cadru didactic de la Școala Constantin Săvoiu din Târgu-Jiu.


A fost înființată o asociație non-profit, prin intermediul căreia putem strânge formulare (cu 3,5% din impozitul anual) sau sponsorizări. În contul acesta se vor depune banii obținuți din vânzarea obiectelor confecționate de cadrele didactice și de elevii școlii”, transmit organizatorii.

Mărțișoarele vor fi vândute duminică, 26 februarie, în Piața Prefecturii, lângă lăcașul de cult, în intervalul orar 11:00-13:30.

Vizualizări: 1,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: