Prepară rapid clătite fără a folosi făină

Desertul cel mai simplu de preparat acasă, dar şi printre cele mai gustoase, îl reprezintă clătitele. Deşi pare greu de crezut, acestea se pot prepara şi fără făină, secretul acestei reţete fiind amidonul.

Există o reţetă conform căreia clătitele se pot prepara fără a folosi nici un gram de făină. Aceste clătite au la bază lapte și amidon şi sunt surprinzător de gustoase.

Ingrediente: 5 ouă, 0,5 litri de lapte, 5 linguri de amidon, sare, zahăr după gust, 1 lingură de ulei de floarea soarelui.

Pentru umplutură: 300 de grame de brânză de vaci, 1 ou, zahăr după gust, stafide sau mac (opțional). Pentru a unge clătitele: smântână și unt.

Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul cu un tel sau cu mixerul şi apoi adăugați amidon. Amestecați-l bine împreună cu zahărul și ouăle, astfel încât să obțineți o masă omogenă. Apoi se toarnă laptele şi uleiul de floarea soarelui și se amestecă.

Lăsați să se odihnească 15 minute după care începem să le prăjim. Doar prima dată se unge tigaia cu un pic de ulei sau cu o bucățică de unt, apoi începeţi să prăjiţi, întinzând aluatul subţire peste toată suprafaţa plată a tigăii. Aceste clătitele se prăjesc pe o singură parte.

După finalizarea clătitelor se prepară umplutura. Se freacă bine brânza de vaci cu oul și zahărul şi, după preferințe, se adaugă și semințe de mac sau stafide. Clătitele prăjite se umplu cu brânza pregătită și se împachetează asemeni unui plic sau se rulează în varianta clasică.

Dacă dorim un desert special, aranjăm clătitele într-o cratiță sau într-o oală pentru copt, iar fiecare strat se unge cu puțin unt topit și smântână. Dăm oala pentru 10-15 minute la cuptor şi clătitele se pot servi.

Vizualizări: 5,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: