Eliberat după o crimă din 2012

Un argeșean trecut de 60 de ani și-a văzut visul cu ochii după ce magistrații de la Tribunalul Gorj i-au aprobat cererea de a fi pus în libertate după ce a fost încarcerat pentru o crimă comisă în județul său în toamna lui 2012. Mai puţin de patru ani a executat acesta pentru o viaţă de om.

În urmă cu patru ani, Gheorghe Micșă își anunța sec vecinii că are în ogradă trupul neînsuflețit al unui alt vecin, pe care rudele nu îl mai văzuseră de cu seară. Omul a făcut întâi pe neștiutorul, după venirea polițiștilor și procurorilor în curtea sa începând să își amintească despre cum și cât au băut amândoi. La un moment dat, el i-a cerut vecinului să meargă la casa lui, însă omul mai avea poftă de băutură și așa s-au luat la ceartă. De aici până la crimă nu a mai fost decât un pas, Micșă punând mâna pe o bâtă cu care și-a lovit vecinul până când acesta a rămas pe jos lat. După ce a comis crima individul a mers și s-a culcat.
Tribunalul Argeș l-a condamnat pe acesta inițial la 13 ani de închisoare, dar și la plata a câte 60.000 de lei despăgubiri pentru fiecare din cei doi copii ai celui pe care îl omorâse. Micșă a contestat sentința și a obținut o rejudecare a dosarului său, fiind condamnat în cele din urmă la 9 ani de pușcărie, și la daune de 50.000 de lei pentru fiecare urmaș. În cele din urmă el a ajuns să execute o parte din pedeapsă la Târgu Jiu, aici cerând instanțelor locale să îl pună în libertate, lucru pe care l-a și obținut acum. Inițial Judecătoria Târgu Jiu i-a respins solicitarea, dar magistrații de la Tribunalul Gorj i-au admis cererea. Aceștia chiar au devansat judecarea termenului la care fusese programat inițial dosarul, reușind să pronunțe sentința favorabilă mai devreme poate decât se aștepta chiar și criminalul.
„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Micşa Gheorghe. Dispune punerea în libertate a condamnatului...”, a decis Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: