Emeric Imre, lansare de disc la Târgu Jiu

Renumitul cantautor Emeric Imre revine la Târgu Jiu pentru a lansa oficial să în oraşul lui Brîncuşi noul său album „Jocul vieţii”. Evenimentul are loc sâmbătă 23 martie, de la ora 19, pe scena Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”.

Fiind organizator al acestui spectacol de lansare, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu a lansat deja invitaţia la acest concert extraordinar susținut de îndrăgitul cantautor Emeric Imre. Cu această ocazie va avea loc lansarea celui mai proaspăt album semnat de Emeric Imre, ”Jocul Vieții”, apărut pe piaţa muzicală în luna noiembrie a anului trecut.

Actorii Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” se vor alătura şi ei demersului artistic cu un recital din poezia românească. Prețul unui bilet este de 20 lei.

Emeric Imre, sau Imi, cum îl alintă toată lumea şi cum îi place să se prezinte, se consideră multietnic, deoarece prin venele lui curge sânge de român, maghiar, evreu, ţigan şi polonez. Vocea a moştenit-o de la tată şi a început să studieze vioara încă din clasa I la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Cluj, în paralel dedicându-se şi fotbalului.

Emeric Imre a debutat în anul 1983 la cenaclul studenţesc “Nicolae Tăutu” de la Casa Armatei din Cluj-Napoca, cu piesa “Din depărtări”, pe versuri proprii. În 1984, debutează cu piesa “Să-mi daţi un semn prin telegraf” şi la cenaclul “Flăcăra”, unde cântă până la începerea stagiului militar. La întoarcerea din armată, cenaclul era desfiinţat.

În 1992, Imi îşi reia concertele alături de Adrian Păunescu, în acelaşi cenaclu, redenumit «Totuşi iubirea», până în anul 2000, când acesta îşi încetează din nou activitatea.

În ultimii ani, Emeric Imre a fost prezent la aproape toate festivalurile de gen, precum Folk You! (Vama Veche), Gala Folk (Sighişoara, Piatra-Neamţ), Tabăra Folk de la Calafat, Poarta Sărutului (Târgu-Jiu), Festivalul Interetnic (Sighişoara), Festivalul Castanilor (Ploieşti) etc.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: