Emoţii pentru poliţistul condamnat să conducă doar maşina poliţiei. Ce au decis procurorii!

Procurorii nu au acceptat sentinţa prin care poliţistul Cristian Iulian Bordea a fost condamnat cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost implicat şi într-o tamponare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a contestat sentinţa şi, joi, apelul lor a fost înregistrat oficial la Curtea de Apel Craiova, dosarul având ca prim termen  de judecată începutul lunii iunie.

Poliţistul a acceptat sentinţa pronunţată de instanţa de fond, el alegând varianta recunoaşterii faptelor pentru a primi o pedeapsă cât mai blândă. Bordea este poliţistul căruia judecătorii i-au interzis să conducă orice tip de autoturism, cu excepţia celor de serviciu, ceea ce reprezintă o premieră. Magistraţii au invocat art.85 alin.2 lit.g din Codul Penal pentru decizia respectivă, din punct de vedere penal, poliţistul fiind condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani. În toamna anului trecut, pe 26 septembrie, seara, Bordea a băut ţuică de pere la un prieten de-al său din oraş, după care s-a urcat la volan, la scurt timp tamponând un alt autoturism aflat în trafic. Incidentul  a avut loc nu departe de locul în care un alt poliţist gorjean, Sabin Vieru, comitea un accident mortal tot după ce s-a urcat băut la volan.

Iniţial, Bordea nu a vrut să recunoască sub nicio formă că s-ar fi urcat băut la volan. Le-a spus agenţilor rutieri că merge la spital să îi fie prelevate probe de sânge, la spital el fiind însă de acord să sufle şi în aparatul etilotest. Cifrele mari pe care le-au arătat analizele au fost puse de poliţist pe seama faptului că ar fi consumat anterior o ciorbă de peşte cu foarte mult ardei mexican, extrem de iute, de abia mai târziu el povestind despre ţuica de pere. „S-a procedat în consecinţă, la ora 21:31, rezultând o valoare de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Ulterior, i s-au prelevat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei,  prima la ora 21:43,  cea  de-a  doua  la  ora 22:43.

Conform buletinului de alcoolemie toxicologică nr. 687/1397 din 27.09.2017, emis de către S.M.L. Gorj, inculpatul a înregistrat în seara de 26.09.2017, o alcoolemie de 2,00 g‰ la ora 21.43 (prima probă), respectiv o alcoolemie de 1,90 g‰ la ora 22.43 (a doua probă). Fiind audiat, inculpatul a avut o atitudine  nesinceră  cu  privire la  împrejurările în  care a ajuns în stare de ebrietate, declarând, iniţial, că nu a consumat alcool”, se arată în motivarea deciziei judecătoreşti de condamnare a agentului de poliţie.

Vizualizări: 2,492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: