Cum arată viitorul model de Dacia! C-Neo va revoluționa piața auto

Dacia pregătește un nou model numit Dacia C-Neo. Noul model este prezentat ca unul care va revoluționa piața auto și ar putea fi lansat în următorii trei ani.

Dacia pregătește un nou model numit C-Neo despre care se spune că ar  putea fi lansat în următorii 3 ani și care arată dorința producătorului român de câștiga mai multă independență față de compania-mamă Renault. „Dacia continuă să crească și ar putea să își mărească și mai mult gama de modele în următorii ani, nu doar cu ajutorul viitorului SUV Bigster, ci și cu încă un model, complet nou, care să rivalizeze cu mașini precum Skoda Scala sau Citroen C4”, anunță promotor.ro.

Conform actudacia.com, producătorul român este angajat într-un proiect de dezvoltare al unui nou model compact, care a fost numit C-Neo. Producătorul auto român se străduiește să deosebească acest vehicul de Renault Mégane, evitând să-l prezinte ca pe o simplă replică a modelului compact oferit de producătorul francez.

Chiar dacă modelele compacte își pierd din popularitate în fața SUV-urilor, Dacia intenționează să ofere un model care să combine elemente de design distincte, luând inspirație de la mașini precum Citroen C4 și Skoda Scala.

Dacia C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitoarei generații de Duster, ceea ce ar trebuie să însemne că va fi lungă de aproximativ 4,4 metri. Designul va fi realizat cu intenția de a scoate mașina în evidență.

Partea din spate a mașinii ar trebui să aibă o linie plonjată, așa cum vedem la modelele liftback. De asemenea, va avea și o gardă la sol mai mare, probabil și niște protecții de plastic pentru caroserie. Astfel, noul model ar putea avea un design similar, cel puțin prin concept, cu cel al lui Citroen C4.

Cât despre platforma tehnică, este posibil ca C-Neo să fie bazată pe aceeași platformă cu cea folosită de viitorul Renault Grand Captur, a cărui lansare este programată pentru perioada următoare, se mai arată în materialul publicat de actudacia.com. Această platformă va oferi posibilitatea integrării motoarelor hibride și ar putea permite, de asemenea, o posibilă electrificare totală. O versiune complet electrică ar putea fi luată în considerare, mai ales dacă este să ne luăm după tendințele actuale.

Galerie foto


Vizualizări: 3,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: