Europarlamentar: Energia electrică din România, mai scumpă decât în Franța și Germania

Datele Comisiei Europene arată că, în România, prețul mediu angro al energiei electrice vândute pe platformele de tranzacționare era de 188 de lei/MWh în al doilea trimestru din 2017, adică peste media europeană (170 de lei /MWh) și peste prețul din țări precum Franța (158 de lei/MWh) și Germania (142 de lei/MWh), arată europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe facebook. 
"Sunt efectele măsurilor guvernării PSD - ALDE, care nu investește în infrastructura energetică și în energie regenerabilă, ci cheltuiește banul public pe măsuri nesustenabile economic. De asemenea, tot din cauza măsurilor PSD - ALDE, au crescut și prețurile la carburanți și ratele la creditele imobiliare și cu dobândă variabilă", mai spune europarlamentarul.
Concret, fiecare român plătește cu circa 15 lei mai mult pentru un plin de motorină în România față de cât ar plăti în Luxemburg, statul cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Mureșan mai spune că și ratele la credite plătite în România sunt mai mari. (A.A.)

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: