Studiu: Pacienții cu forme grave de Covid-19 se întorc în spital cu alte boli

Mulți pacienți Covid rămân cu sechele chiar și după ce se negativează. Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de Covid-19 după o formă mai gravă a bolii ajung înapoi în spital în următoarele 5 luni, iar unul din opt moare, arată noi statistici îngrijorătoare, potrivit Telegraph.

Un studiu realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) a descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă severă a bolii provocate de noul coronavirus, la mulți dintre ei apărând probleme la inimă, diabet și afecțiuni cronice la ficat și rinichi.

Dintre 47.780 de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au murit.

Studiul a arătat că cei care supraviețuiesc covidului sunt de aproape trei ori și jumătate mai predispuși să reajungă în spital și să moară în următoarele 140 de zile, decât alte persoane externate.

Echipa de cercetători a fost surprinsă să descopere că așa mulți oameni s-au întors cu un nou diagnostic, mulți cu probleme de inimă, rinichi și ficat, dar și diabet.

Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: