Evoluția jocului de Blackjack în România

Blackjack, recunoscut și ca 21, este unul dintre cele mai practicate jocuri de masă din cazinouri. Originile Blackjack-ului sunt încă incerce chiar și în prezent. Nu există un moment clar care să ateste apariția jocului de Blackjack, dar cercetătorii sunt de acord că acest joc are originea probabil în cazinourile franceze, în jurul anului 1700.

Cărțile franceze se numeau Vingt-et-Un, tradus înseamnă douăzeci și unu. Aceste cărți sunt probabil derivate din jocurile de cărți Chemin de Fer și French Ferme, care erau populare la acea vreme. Jocul de cărți a fost practicat la Curtea Regală Franceză în timpul domniei regelui Ludovic al XV-lea.

Există o teorie care se învârte în jurul Blackjack-ului. Aceasta spune că Blackjack ar fi o invenție a romanilor. Se crede că romanii jucau acest joc cu blocuri de lemn cu numere diferite. Teoria rămâne pentru că romanilor le plăcea să joace, dar nu este confirmată 100%.

O altă legendă spune că la baza jocului de Blackjack ar fi stat alte jocuri cu cărți din Europa. Aceste jocuri de cărți sunt: Trente-Un (One and Thirty) din Spania, Sette e Mezzo (Șapte și jumătate) din Italia și Quinze (Fifteen) din Franța.

Blackjack a ajuns pe țărmul american în secolul al XVIII-lea, cu ajutorul coloniștilor francezi. Dar există mai multe diferențe între Vingt-et-Un și Blackjack-ul modern când vine vorba de regulile jocului. În unele cazuri, a doua carte a dealer-ului este vizibilă pentru jucători. De asemenea, era regulat ca dealerul să ia propriile decizii. Cu toate acestea, după începerea jocului, dealerul ar urma regulile obligatorii ale blackjack-ului, unde ar trebui să aibă până la 16 puncte și să mențină 17 puncte sau mai mult.

Secolul XX a fost marea epocă a cazinourilor. Precursorul blackjack-ului era încă numit 21 în Nevada. În acest timp, jocul de cărți 21 și-a schimbat numele în Blackjack. Regulile s-au schimbat și în urma legalizării jocurilor de noroc. Definite de Nevada Gaming Commision, regulile jocului sunt încă folosite în zilele noastre.

Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din Las Vegas și din întreaga lume.

Cu internetul în plină expansiune, blackjack a intrat într-o altă etapă de dezvoltare și popularitate. Cazinourile online oferă versiunea clasică a jocului și, de asemenea, varietăți de joc cu reguli și caracteristici diferite.

Numărarea cărților de blackjack online este practic imposibilă. Chiar dacă există pachete cu 6 până la 8 cărți, acestea sunt amestecate de fiecare dată când este jucată o mână. Tehnologia computerului face acest lucru într-o fracțiune de secundă.

Odată cu apariția cazinourilor online, jucătorii pot practica blackjack oricând în timpul liber. Din păcate, dezavantajul major al blackjack-ului online a fost lipsa atmosferei. Pentru a compensa acest minus, cazinourile online au introdus posibilitatea ce blackjack să poat fi jucat live cu dealeri reali.

La început, jocurile au fost transmise în flux din cazinouri clasice și vizualizarea jocului era neclară, astfel încât limitarea tehnologiei la acea vreme dădea o calitate slabă fluxului video. De asemenea, interacțiunea cu dealerul a fost imposibilă. Experiența jucătorului nu a fost satisfăcătoare.

În 2006, o experiență de joc nouă și mai bună a fost implementată cu ajutorul unor studiouri construite care au fost folosite doar pentru jocurile live. Noua abordare a oferit un plus iubitorilor de blackjack, deoarece calitatea video era mai bună, iar numărul mai mare de camere facilita ca jucătorii să poată viziona din diferite unghiuri tot ce se întâmplă pe masa de joc.

De asemenea, jucătorii putea interacționa în sfârșit cu dealer-ul, ca într-un cazinou adevărat. Jucătorii puteau vedea modul în care delaerii amestecau cărțile și exista o opțiune de a introduce un număr nelimitat de jucători care să participe la joc. Singurul dezavantaj al blackjack-ului live este lipsa variantelor de joc. Puteți juca jocul doar cu regulile standard și cu dealeri reali.

O altă variantă remarcabilă a jocului de cărți este Blackjack Party. Este versiunea clasică a jocului, dar cu doi dealeri. Unul dintre dealeri distribuie cărțile, în timp ce celălalt interacționează și distrează jucătorii. În joc, există posibilitatea de a comunica pe chat, iar pe fundal se aude muzica.

Blackjack în România a ajuns cu primele cazinouri clasice construite. În țara noastră, acest joc nu avea o popularitate crescută, fiind depășit de clasicul poker și de vestitele jocuri de tip slots. Însă popularitatea acestuia a crescut odată cu dezvoltarea cazinourilor online. În prezent iubitorii acestui joc de cazinou îl pot practica în vestitele cazinouri stradale sau în popularele cazinouri online omologate și licențiate din România. De exemplu 888casino ofer posibilitatea practicării jocului de blackjack în regim live cu dealeri reali. Pune la dispoziția pasionaților zeci de mese unde se poate practica blackjack clasic sau derivatele acestuia.

Este uimitor faptul că acest joc cu o istorie estimată la 450 de ani s-a păstrat atât de bine. Regulile de bază sunt aceleași, cu mici ajustări în descursul anilor. În continuare, jocul de Blackjack se bucură de popularitate ca și versiunile sale anterioare.

Există variante de blackjack pentru începători, dar și pentru profesioniști. În funcție de cazinoul online ales, se poate practica în varianta demo sau direct cu miză. Jocul în sine nu e foarte complicat, orice user având ca scop să ajungă la 21 sau cât mai aproape de acest număr și aici ne referim la suma cărților din mână. Însă cei ce știu regulile și regulamentul jocului își pot crește șansele de câștig.

Înainte de a vă stabili propriile strategii de joc, este bine să cunoașteți termenii de bază:

• Asigurare (Insurance) - Pariu suplimentar pus de jucător, cu valoare 50% din pariul inițial. Opțiunea aceasta este disponibilă doar când dealerul are un as.

• Blackjack - 21 din primele două cărți primite. Se realizează dintr-un AS și o carte cu valoare 10 (10,J,Q,K)

• Bust - mână cu suma cărților peste 21 – mână pierzătoare

• Dublare (Double Down) - opțiune prin care jucătorul dublează pariul și pe care o poate folosi o singură dată într-o mână.

• Hard hand (Mână hard) - mână care nu conține un AS

• Hit - jucătorul mai cere o carte;

• Push - când jucătorul și dealerul sunt la egalitate și banii mizați sunt returnați;

• Soft hand (Mână soft) - mână care conține un AS, carte ce poate valora 1 sau 11

• Split - când jucătorul are în mână o pereche și poate împărți în două mâini distincte prin repetarea mizei. În această situaţie, se joacă două mâini simultan, iar dealerul împarte cărți pentru amândouă

• Surrender - opțiune disponibilă doar în unele variante ale jocului, când ai posibilitatea să te "predai" și să salvezi astfel 50% din miză

Vizualizări: 935

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: