Exclus din PP-DD, Chivu pierde Primăria Rovinari

Primarul interimar al oraşului Rovinari, Laurenţiu Chivu, a fost exclus din PP-DD, partidul pe listele căruia a fost ales consilier local în 2012. Chivu va pierde astfel poziţia de consilier local, lucru ce va conduce şi la pierderea mandatului de primar interimar. Între timp, liderii partidelor se pregătesc de negocieri.

Decizia de excludere a lui Laurenţiu Chivu din PP-DD aparţine exclusiv liderilor de la centru, spune Robert Filip, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului. Filip spune că nu a avut nicio implicare în luarea acestei decizii. "Este o decizie a Biroului Naţional de Coordonare al PP-DD şi pe statut s-a decis excluderea din partid. Eu nu am niciun amestec în treaba asta. Deocamdată nu avem nicio propunere, vom negocia cu PNL să vedem exact ce putem obţine din aceste negocieri. Vineri vom stabili, să vedem exact cine este următorul supleant pe listă", a declarat Robert Filip, preşedintele PP-DD Gorj.

Prefectura Gorj a fost înştiinţată despre excluderea din partid a lui Laurenţiu Chivu. Prefectul de Gorj urmează să emită un ordin de încetare a mandatului de consilier al lui Chivu, lucru ce va conduce şi la pierderea mandatului de primar interimar. „A fost depusă miercuri o adresă la Prefectură. A pornit pe circuit, e la jurişti, e analizată şi cel mai probabil în zilele următoare se va emite ordinul", a precizat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Laurenţiu Chivu nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la excluderea sa din partid. Cert este că singura modalitate în care poate contesta decizia de excludere din partid, dacă va dori să facă acest lucru, este pe cale instanţei.

În această situaţie, oraşul Rovinari rămâne pentru a doua oară într-o singură lună fără primar. Prima dată după decesul primarului Dorin Filip, iar acum după excluderea lui Laurenţiu Chivu din partid, care ocupa poziţia de primar interimar. Acum, posibilităţile sunt fie ca partidele care au majoritate în Consiliul local, iar la acest capitol stă bine PNL, să nominalizeze un consilier local care să fie numit viceprimar şi care să preia atribuţiile de primar, ori ca Prefectura Gorj să desemneze un consilier local sau un funcţionar din primărie care să poată prelua provizoriu atribuţiile primarului.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: