Băltăreţu intră ilegal în Consiliul Local Târgu Jiu

Elena Băltăreţu (PC) a fost validată luni în funcţia de consilier local la Târgu Jiu, cu încălcarea legii, câtă vreme aceasta s-a retras în scris din lista de supleanţi a USL. Consilierii locali din arcul puterii locale au vrut ca echipa lui Cârciumaru să păstreze majoritatea de două treimi. Liberalii au cerut respectarea legii şi validarea supleantului Pârvulescu de la PNL. Majoritatea a decis să încalce legea, fiind susţinută şi de secretarul juridic al primăriei.
Consilierul liberal Eduard Berca a cerut scoaterea proiectului de validare a Elenei Băltărețu de pe ordina de zi și introducerea proiectului depus de consilierii liberali, acela de validare a liberalului Ion Pârvulescu. Primarul Florin Cârciumaru a intervenit și a cerut să se supună la vot, spunând ceva de genul că oricum nu o să treacă ce vrea Berca. Doar consilierii PNL, adică Emilia Horhoianu, Grigore Popescu, Mihai Paraschiv și Eduard Berca, au votat proiectul și drept urmare propunerea nu a fost adoptată.  În cele din urmă, comisia juridică a validat mandatul Elenei Băltăreţu, dar şi mandatele altor doi consilieri care au intrat legal pe locuri vacante, Ileana Mitelea și Mihai Gherghe. Mitelea nu a depus jurământul, fiind plecată din ţară.
Cum explică Băltărețu renunţarea la renunţare 
Elena Băltărețu spune că partidul a convins-o să revină pe lista de supleanți. "Bănuiesc că este binevenită venirea mea ca și consilier local al municipiului. Consider că voi face împreună cu echipa proiecte frumoase, proiecte benefice pentru municipiul Târgu Jiu și eu voi fi în acord cu toată lumea pentru proiectele frumoase care se vor face. (...) Am renunțat din motive personale pe care mi le-am rezolvat. Am rămas și sunt membră supleantă a partidului, am fost numită de către Partidul Conservator pe lista de consilieri municipali și partidul și-a exprimat dorința să nu renunț la această funcție. Am fost numită de partid și am fost aleasă de cetățeni. M-am răzgândit. Nu încurc, dacă încurc înseamnă că nu merit și mă voi retrage ", a spus Elena Băltărețu.  
Berca (PNL): E un abuz grosolan
Liberalii consideră că validarea Elenei Băltărețu în Consiliul Local Târgu Jiu nu este legală și spun că vor contesta hotărârea. "Nici nu aveam cum să fim de acord. Articolul 33 din legea 2015 este foarte clar, adică în situația în care un consilier renunță la poziția de supleant nu se mai nominalizează, nu te întorci în listă. Din punctul meu de vedere este un abuz grosolan", a comentat consilierul local liberal Eduard Berca.
CONTROL JUDICIAR Medicul Elena Dinică Băltărețu este familiarizat cu încălcarea legii. Curtea de Apel Craiova a decis recent să îi prelungească acesteia controlul judiciar în dosarul ”Mafia Permiselor”. Dosarul în care sunt judecați şi alţi medici vizează modul în care aceștia ar fi eliberat ilegal mii de adeverințe medicale necesare gorjenilor pentru școlile de șoferi ori la obținerea permiselor de vânătoare sau pentru angajări. (G.C.)

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: