Primarul Troacă îşi pierde mandatul

Prefectul de Gorj va da ordin de încetare a mandatului primarului din Padeş, Mihăiţă Troacă. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au spus ieri că informarea privind starea juridică a primarului Troacă a fost lămurită de către secretarul instituţiei, astfel că până la sfârşitul săptămânii acesteia Troacă nu va mai ocupa scaunul de primar. Luna trecută şi-a pierdut mandatul şi primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu.

Primarul comunei gorjene Padeş, Gabriel Mihăiţă Troacă, îşi pierde mandatul din cauza unei condamnări de un an cu suspendare cu care s-a ales în 2012 când a condus un autoturism fără a avea permis de conducere. Acesta trebuia să-şi piardă mandatul de mai mult timp însă secretarul comunei, Niţă Argintaru, a tot tergiversat momentul. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au spus ieri că secretarul a trimis în final răspunsul şi că vor trece la redactarea ordinului. „S-a primit răspunsul la adresa noastră şi într-adevăr secretarul a transmis că este aceeaşi situaţie ca a primarului Vasile Moşoiu de la Drăguţeşti care a fost deja suspendat. Am luat act şi acum documentul este pe circuit, juriştii o să îl ia în considerare şi până la sfârşitul săptămânii o să emitem ordinul”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Gorj.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul din Padeş nu a dorit să comenteze acest subiect. Reamintim că Mihăiţă Troacă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus fără permis şi a depăşit viteza legală. Curtea de Apel din Braşov a dat o sentinţă definitivă în cazul edilului, care în 2012 s-a urcat la volan, deşi avea permisul suspendat. Cel mai probabil atribuţiile de primar vor fi preluate de către actualul viceprimar, Ilie Dragoteanu de la PNL. Fostul viceprimar, social democratul Mihai Argintaru, a contestat ieri la Prefectură hotărârea Consiliului Local prin care liberalul Ilie Dragoteanu a fost ales viceprimar.

troaca_sept

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: