Experiența unică trăită de doi olimpici gorjeni în capitala Columbiei

Mario Scurtu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ și Vlad-Dorian Vulpe, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, au trăit o experiență deosebit în Columbia, țară aflată în America Latină, la o distanță de peste 10.000 de kilometri de România.

Cei doi liceeni au făcut parte din lotul României la Olimpiada Internațională de Științe, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în capitala Bogota. 

„Zborul a durat în total 19 ore, cu tot cu escală. De la București la Paris, zborul a durat trei ore, după care a urmat o escală de șase ore, iar de la Paris la Bogota am mai parcurs distanța în aproximativ zece ore“, a spus Mario Scurtu. 

„Voiajul nostru a fost de-a dreptul inedit. A fost o experiență unică și minunată. Columbia este o țară ecuatorială, iar Bogota are în jur de 8 milioane de locuitori, fiind situat la o altitudine de 2.600 de metri, fiind înconjurat de munți. Era aerul cam rarefiat, dar ne-am adaptat“, a mai menționat Mario Scurtu. 


Au văzut Bogota de la înălțime


Cei elevi au vizitat mai multe locuri din Columbia. Cel mai mult le-a plăcut în zona montană Montserrat. „Montserrat, cel mai înalt loc din Bogota, care ajunge la o înălțime de peste 3.100 de metri. Aici mi-a plăcut cel mai mult, deoarece priveliștea este minunată“, a povestit Vlad-Dorian Vulpe.

„Este un loc frumos pentru că se poate vedea toată capitala de deasupra și toată întinderea acesteia printre munți“, a completat Mario. 

Cei doi liceeni gorjeni au mai vizitat Planetarium-ul și o carieră de sare. „A fost o excursie la mina de sare, unde am văzut diferite locuri cu semnificație religioasă“, a spus Vlad-Dorian. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: