Liceanul pasionat de creșterea fazanilor și păunilor. Denis deține și sute de porumbei

Un licean din Târgu Jiu este pasionat de creșterea porumbeilor, păunilor și a fazanilor. Denis Florescu are 16 ani și se ocupă de creșterea păsărilor de când avea 12 ani. 

Această pasiune i-a fost insuflată de către bunicul său, care, din păcate, s-a stins din viață între timp. „Pe la vârsta de șase ani am început alături de bunicul meu să creștem găini și de acolo a început. Bunicului îi plăceau foarte mult păsările și de la el a pornit această pasiune“, povestește Denis. Acesta crește păuni, fazani, porumbei și găini. El a obținut și titlul de Campion expozițional cu un fazan din rasa argintiu. 


Fazanii necesită o îngrijire specială 


Denis deține aproximativ 50 de fazani, patru păuni, 200 de porumbei și 30 de găini. „Mă mai ajută mama la mâncare, curățenie și tratamente. Primesc mâncare de două ori pe zi. La fazani este puțin mai dificil pentru că sunt predispuși la boli, nefiind aclimatizați. Păunii nu necesită multe tratamente, pentru că sunt mai rezistenți“, precizează Denis. 

Speciile de fazani deținute de liceanul târgujian sunt deosebite. „Fazanii și păunii se cumpără pentru frumusețe. Există și specia de fazani comuni, care pot fi și sacrificați“, relatează adolescentul. 


 


Acesta nu se poarte distra la fel ca alți tineri pentru că trebuie să aibă grijă de păsările pe care le deține: „Mai pot să fac mici ieșiri, dar nu foarte dese, pentru că trebuie să am grijă de păsările mele“. 

Banii pentru îngrijirea păsărilor provin de la părinți. Denis spune că a donat multe păsări. „Sponsorul principal este tata. Nu vând păsări, deoarece consider că o pasăre vândută nu este cel mai bun exemplar pe care îl oferi unei persoane. Eu donez foarte multe păsări. Am donat prietenilor și cunoștințelor“. 

Galerie foto




Vizualizări: 3,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: