Experții tehnici verifică starea clădirilor afectate de cutremur. Prefectura Gorj, extrem de avariată

Cutremurul de marți, după amiaza din Gorj au afectat serios câteva clădiri în care își desfășurau activitatea  instituțiile publice ale județului. De exemplu, Palatul Administrativ, clădire monument, este închis după ce încăpărerile au fost afectate de seism. Prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, a afirmat că în Sala Maură încă mai cad bucăți din tavan.  O echipă de specialiști evaluează clădirea.

Cel mai probabil va fi nevoie de o expertiză tehnică a clădirii care găzduiește Prefectura Gorj, susține prefectul Cilibiu.

„În momentul de față activitatea în Palatul Administrativ este întreruptă. Este restricționat accesul și relațiile cu publicul pentru că, îl avem pe domnul Camil Buzerea și pe domnul Banciu, care este singurul expert tehnic  autorizat din județul  Gorj în ceea ce privește structura de rezistență a clădirii. Vom vedea imediat după această evaluare care sunt măsurile ce se impun. Cel puțin în Sala Maură s-au desprins bucăți mari, încă mai cad, sunt cei de la ISU care îndepărtează elementele. Nu intră nimeni pentru moment. Este o clădire monument istoric, am luat legătura și cu cei de la Ministerul Culturii.  Cel mai probabil se va impune cât de urgent o expertiză tehnică a clădirii, avem și clădirea nouă, care este alipită de vechea clădire sunt ambele sunt afectate.  Sunt aici și cei de la Distrigaz care fac probe, pentru că rețeaua de gaze a fost oprită”, a declarat prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu.

Specialiștii vor efectua verificări și la clădirea Primăriei Municipiului Târgu Jiu, la două biserici din oraș, la Direcția de Taxe și Impozite Locale. Toate aceste clădiri au fost afectate de cutremure. În plus, s-a solicitat o verificare și câtorva unități de învățământ din județul Gorj, printre care Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Școala Generală „Alexandru Ștefulescu”, din municipiul Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: