Expertiză INSEMEX în garsoniera groazei din Rovinari

Ancheta în cazul morţii celor trei persoane din Rovinari într-o garsonieră din oraş va beneficia şi de o expertiză din partea Institutului pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX).

Implicaţi în aproape toate anchetele de acest gen, experţii de la Petroşani au sosit deja miercuri seara la Rovinari şi preţ de câteva ore au inspectat garsoniera în care s-a produs tripla tragedie.

Primele concluzii ale acestora confirmă ipoteza luată în calcul deja de anchetatori conform căreia o defecţiune la boilerul instant cu care era încălzită apa în baie a generat nenorocirea. Coşul de evacuare a gazelor arse refula aproape tot monoxidul de carbon în interiorul locuinţei şi acest lucru explică şi concentraţia mare de monoxid pe care au găsit-o pompierii în momentul în care au ajuns acolo.

Reamintim că primele măsurători făcute de pompieri arătau o concentraţie de aproape 22% de monoxid, limita maximă admisă fiind de 16%. Rezultatele au fost obţinute în condiţiile în care ferestrele garsonierei fuseseră deja deschise de minute bune pentru aerisirea încăperii, în speranţa că se mai poate face ceva pentru cele trei victime. Doi soţi, de 39 şi 32 de ani, precum şi fiica lor de 12 ani au fost găsiţi fără suflare marţi seara în garsoniera pe care o aveau la etajul patru al unui bloc din Rovinari. Descoperirea a fost făcută după ce rudele au forţat uşa de la intrarea în garsonieră, anterior acestea încercând pe parcursul mai multor ore să ia legătura cu Marius şi Dana Burugă. Nimeni nu a mai răspuns însă la telefon, iar când au intrat în garsonieră cu forţa, rudele au găsit-o în stare de comă profundă inclusiv pe Alexandra, fata fiind transportată imediat la spital în speranţa că se mai poate face ceva. Medicii au declarat însă şi decesul acesteia, moartea celor trei şocând oraşul şi reamintind de faptul că în urmă cu câţiva ani un tată a pierit în condiţii similare cu tot cu cei şapte copii ai săi.

Vizualizări: 4,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: