Explicaţiile educatoarei care a scris cu pixul pe fruntea unui copil: Nu am făcut nimic cu răutate!

Educatoarea din Bustuchin care a pedepsit un băieţel de 4 ani scriindu-i cu pixul pe frunte susţine că nu a vrut să îi aplice acestuia nicio pedeapsă, ci doar să îl facă să înţeleagă că nu are voie să distrugă lucrurile care aparţin altcuiva. Aceasta a acceptat cu greu să discute cu jurnaliştii despre ceea ce ea consideră a fi „metodă educativă”, explicaţiile sale nefiind acceptate însă de părinţi.

În declaraţia făcută cu privire la ceea ce s-a întâmplat la grădiniţa din Valea Pojarului, educatoarea susţine că nu a avut în intenţie nici să îl umilească pe copil şi nici să îi aplice vreun alt fel de corecţie. „Nu am făcut nimic cu răutate. Nu l-am jignit, nu l-am lovit şi nu am avut intenţia de a-l umili şi nici nu cred că am făcut aşa ceva. Nu am avut în nici un caz intenţia asta. Nu am vrut să iasă el în evidenţă sub nicio formă. Nici măcar nu am vrut să îl pedepsesc, am vrut doar să îi arat cum e să ţi se deterioreze ceea ce e al tău”, spune educatoarea Ecaterina Motorga.

Tatăl copilului, revoltat

Cu sau fără intenţie, cel mic a ajuns acasă şi cu nasul vânăt, lucru pe care tatăl său l-a reclamat inclusiv conducerii unităţii de învăţământ. Grigore Argeşanu afirmă că inclusiv el a fost prins de nas atunci când educatoarea a încercat să îi arate cum a procedat cu fiul său, bărbatul cerându-i femeii să ia mâinile de pe el şi să îl lase în pace. „Am întrebat-o ce are copilul la nas şi a zis că doar l-a luat puţin de nas. Apoi m-a luat şi pe mine ca să îmi arate cum a procedat şi i-am spus să ia mâna de pe mine, că eu nu sunt copil. Pe băiat când l-am văzut, l-am întrebat întâi ce are pe frunte şi mi-a spus că l-a scris doamna pe ochi pentru că el s-a dus la un alt copil şi scrisese pe hârtia acestuia. Educatoarea a zis că era doar ca o formă de pedeapsă, dar i-am spus că mie nu îmi convine să vină copilul acasă scris cu pixul pe frunte. Dacă se smucea şi îi intra pixul în ochi, despre ce vorbeam acum? Nu sunt de acord cu aşa ceva şi nici nu vreau ca dumneaei să mai aplice asemenea metode altor copii pentru că sunt convins că disciplinarea se poate face şi altfel”, a explicat tatăl băieţelului de 4 ani.

Fratele tatălui şi-a văzut şi el nepoţelul pedepsit de educatoare şi spune că nu i-a venit să creadă când l-a zărit pe cel mic mâzgălit cu pixul pe frunte. „Am lucrat mai bine de 10 ani în Italia şi acolo un părinte îşi dă viaţa pentru copil dacă i se întâmplă aşa ceva. Nu se poate să aplice o asemenea metodă, să îl umileşti. Am înţeles de la alţi părinţi că nu vor copiii să le vină la grădiniţă pentru că doamna asta zbiară pur şi simplu la ei. Asta e situaţia pentru că dacă profesorii ai buni ne pleacă, noi rămânem cu cei care iau 2 în lucrare şi apoi vin şi predau aici. Nici nu ştii ce să mai zici sau să mai crezi în asemenea situaţii”, a spus unchiul băiatului.

Anchetă internă

Dacă iniţial conducerea liceului din Bustuchin considera că nu se impune nicio anchetă pentru că părinţii nu au depus o plângere scrisă, marţi lucrurile au luat o altă întorsătură şi, în cursul zilei, a fost deschisă o cercetare disciplinară. Un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a mers în comună pentru a vedea cum stau lucrurile, purtătorul de cuvânt Georgeta Popescu menţionând că, până, acum, educatoarea nu a avut nicio sancţiune disciplinară. „Direcţiunea şcolii şi consiliul de administraţie au dispus instituirea unei comisii de cercetare disciplinară. Aceasta este singura modalitate prin care se poate sancţiona acest incident. Doamna educatoare este încadrată în această unitate de la 1 septembrie 2017, are o vechime de 17 ani şi până acum a avut doar calificativul „foarte bine”, fără alte probleme”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj.

Primarul comunei, Ion Ciocea, este revoltat de incidentul respectiv, care îi diminuează eforturile pe care le-a făcut pentru a atrage în comună diverse investiţii. Comuna a devenit acum cunoscută în toată ţara prin acest incident, asta după ce, de-a lungul anilor, liceul era „lanterna roşie” în ceea ce priveşte gradul de promovabilitate la BAC. „E problema învăţământului. Am putea arăta lucruri mai bune din comună. Nu sunt de acord cu ceea ce i s-a întâmplat acestui copil şi cred că astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământ. Eu pe doamna nici nu o cunosc, e adusă de Inspectorat aici în baza regulilor lor”, a comentat edilul.

Vizualizări: 1,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: