Criză de nadă pentru pescuit. Prețurile au explodat

Prețul viermilor, principala nadă folosită de pescari, a crescut chiar și de două ori, după ce o serie de unități de producție din România s-au închis, iar toată cantitatea a fost adusă din import.

„S-au închis fabricile din România, pentru că au fost constatate anumite probleme în urma unor controale. Viermii sunt importați din Ungaria și pentru că cererea este așa de mare, prețul a fost dublat. Au început să se redeschidă unitățile din România, dar prețul cel stabilit de firmele din Ungaria. Acum se vând doar în cutii. Se vindea kilogramul cu 30-35 de lei și acum costă 70 de lei. A fost o perioadă de câteva săptămâni în care prețurile au fost și mai mari“, a precizat patronul unui magazin pescăresc.

Pasionații de pescuiesc se plâng de faptul că au crescut mult costurile pentru o partidă de pescuit: „A ajuns exorbitant să mergi la pescuit. Pe lângă costurile mari cu combustibilul, trebuie să cheltuim și pentru achiziționarea nadei. Cred că undeva la peste 200 de lei costă să mergi la pescuit în județul Gorj, iar la Dunăre costurile sunt cu mult mai mari deoarece e nevoie de o cantitate mai mare de combustibil. Acum trebuie să ne uităm și câți viermi băgăm în ac, să nu fie prea mulți“, a spus Bebe Caragea, un pescar din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: