Expoziție la cula lui Tudor Vladimirescu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj vă invită vineri, 25 iunie 2021, începând cu ora 11.00, la vernisarea expoziției „Drumul lui Tudor” la Cerneți, 10 km de Drobeta Turnu Severin.

Expoziția este găzduită de cula lui Tudor Vladimirescu din Cerneți, una din culele importante ale Țării Românești. Anul 2021 marchează împlinirea a 200 de ani de la Revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu. Tocmai din acest motiv, anul 2021 a fost desemnat „Anul Tudor Vladimirescu în Gorj”.

Cerneți este un sat în comuna Șimian din județul Mehedinți, Oltenia, România. Înainte de reîntemeierea orașului Severin, Cerneții au fost pentru mai multe secole centrul județului Mehedinți, aici aflându-se prăvălii de negustori și case ale boierilor mehedințeni (Glogovenii, Miculeștii, Tudor Vladimirescu).

Curatorul expoziției, Teodor Dădălău, spune că expoziția este dedicată momentului istoric 1821 și personalității lui Tudor Vladimirescu. Expoziția care va fi vernisată vineri 25 iunie 2021, la ora 11.00, cuprinde lucrări în acuarelă, lucrări realizate cu ulei pe pânză, desen în peniță și desen în creion.

Expoziția va putea fi vizitată la Cula Tudor Vladimirescu, din sec. XVIII. Cula are două nivele și un amplu foișor la nivelul de sus, cu coloane scunde și greoaie. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj își propune ca anul acesta să fie organizate cât mai multe evenimente dedicate lui Tudor Vladimirescu.

Vizualizări: 794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: