Fabrica din Gorj care are utilaje vechi de 80 de ani

Zeci de milioane de euro este suma de care ar avea nevoie Uzina Mecanică Sadu pentru retehnologizare. Directorul fabricii de armament de la Bumbești-Jiu, Dumitru Dădălău, spune că aceste sume de bani vor ajunge cel mai probabil după anul 2023.  

Uzina a mai primit 10 milioane de euro în urmă cu 2 ani, fiind vorba despre o majorare de capital, tocmai pentru a-și cumpăra utilajele de strictă necesitate. Dădălău spune că la licitațiile publicate pe SEAP nu s-a prezentat nimeni.

”Parțial au fost folosiți. Ținând cont că utilajele de care avem noi nevoie le luăm din străinătate, există tot felul de probleme. Suntem în negocieri avansate cu diferite firme. Am mai postat pe SEAP, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum am trecut la negocierile directe cu anumite firme din afara comunității europene, dar și din cadrul comunității UE”, a spus directorul UM Sadu.

Liniile de producție din fabrica de armament de la Bumbești Jiu sunt vechi de 80 de ani, iar asta înseamnă că este nevoie urgentă de o retehnologizare. ”Până acum am cheltuit undeva la 12% din bani respectivi.  Banii sunt la dispoziția noastră și vrem să îi putem folosi. Ceea ce facem noi acum este o completare, nicidecum o investiție masivă așa cum ar trebui să se întâmple. Sper ca după 2023 să putem schimba de liniile fabricație de 80 de ani. Lucrăm la un memoriu, iar pentru a lua două linii doi pentru muniție NATO ne-ar trebui 50 de milioane de euro”, a mai spus directorul uzinei.

Vizualizări: 5,004

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: