Face plângere după ce i-a fost încătuşat copilul de 14 ani

Mama unui băiat de 14 ani din comuna gorjeană Săcelu vrea să depună plângere împotriva poliţistului care i-a încătuşat copilul. S-a întâmplat pe 16 iunie, când băiatul era într-o maşină veche a familiei, pe uliţa de lângă casă. Poliţiştii susţin că adolescentul conducea maşina pe un drum public.

Potrivit poliţiei, puştiul a fost prins conducând maşina părinţilor, pe un drum comunal din localitate, pe D.C. 79 Bereasca. „În urma verificărilor efectuate de poliţiştii gorjeni, s-a stabilit că minorul a luat autoturismul din curtea locuinţei părinţilor, fără acordul şi ştirea acestora”, arată poliţia într-un comunicat.

Mama băiatului spune însă că maşina, o Dacia veche, era nepornită de un an. „Uliţa este la 10-20 de metri de curte. Copilul a împins maşina până acolo, sunt martori. Nu era pe un drum public, era pe o uliţă şi a rugat alţi trei copii să îl ajute să o împingă. Când a venit poliţia, copilul s-a speriat şi a fugit pe câmp. După ce s-a oprit, poliţistul l-a doborât la pământ şi i-a pus cătuşele”, a spus mama băiatului, precizând că fiului ei nu i-a fost luată nicio declaraţie.

Mariana Brănescu este decisă să depună plângere împotriva poliţistului. „Sunt atâţia oameni care au văzut cum s-a comis un abuz asupra unui minor. Pe mama, care a ajuns cu greu la faţa locului, pentru că era iarba mare, au îmbrâncit-o. Între timp am ajuns şi eu ţipând, le-am ţinut calea pe uliţă, dar nu au vrut să vorbească cu mine. Băiatul mi-a spus că pe drum i-au scos cătuşele”, a spus mama copilului, care a adăugat că poliţistul le-a luat telefoanele martorilor pentru a şterge filmările făcute. „Copilul este premiant, vorbeşte frumos, nu jigneşte pe nimeni. Vă daţi seama ce tragedie putea fi? Să îl alerge pe câmp? Nici pe criminali nu îi pui aşa la pământ”, a mai spus femeia, decisă să depună plângere pentru comportament abuziv.

Vizualizări: 3,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: