Facilități pentru agricultori propuse de un deputat de Gorj

Deputatul de Gorj Ion Cupă, care candidează pentru un nou mandat la Dolj, din partea ALDE, propune o serie de facilități în agricultură, care ar putea astfel deveni un motor al economiei. 

Acesta arată într-un comunicat de presă ce înseamnă investiții inteligente în agricultură:

- Aplicarea legislației privind extinderea și modernizarea sistemelor de irigații. Statul va aloca sumele necesare în acest sens. Plata serviciilor de irigații se va face prin acordarea unor facilități pentru contractele pe termen lung încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puțin 1 milion de hectare irigate.

- Stimularea asocierii fermierilor în cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate. Cooperativele agricole nou înființate vor avea, scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol.

- Eliminarea impozitelor pe subvențiile agricole

- Posibilitatea acordată cultivatorilor de a garanta cu terenurile obținerea de credite pentru dezvoltare. Terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minim 5 ani (carnet de producător/ carnet de comerciant)

- Susținerea construcției lanțurilor de depozite pentru producțiile agricole, cu acordarea unor certificate de depozit tranzacționabile

- Acordarea unor ajutoare consistente din partea statului pentru sprijinirea producției de seră și dezvoltarea serelor legumicole

Vizualizări: 1,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: