Familiile din ACH își repară locuințele distruse de incendiu

Cinci familii din cartierul târgujian ACH au petrecut Crăciunul pe la rude sau prieteni, deși aveau în plan să stea acasă. Asta după ce acoperișul blocului în care locuiau a ars ca o torță în seara de Ajun. Din spusele oamenilor, nenorocirea ar fi pornit de la unul dintre proprietari care a improvizat o afumătoare în podul blocului. Inițial, focul a curinns doar apartamentul acestuia însă s-a extins cu repeziciune și la vecini.

Pompierii târgujieni s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările care au cuprins acoperișul blocului din strada Hidrocentralei. Patru dintre cei care locuiau acolo au fost evacuați de pompieri, restul familiilor ieșind singure din locuinețele lor de teamă ca focul să nu-i surprindă. 20 de pompieri, un ofiţer şi 19 subofiţeri, cu trei autospeciale şi o autoplatformă au intervenit la stingerea incendiului. ”La faţa locului s-au aflat trei autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă şi o autoplatformă de lucru la înălţime. Au fost evacuate patru persoane, celelalte fiind plecate. În momentul de faţă, incendiul este localizat, se lucrează pentru stingerea lui în totalitate. Se pare că ar fi fost afectate şi câteva apartamente. Acoperişul se întindea pe suprafaţa a 16 apartamente”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Insopectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Din spusele oamenilor, bărbatul care a improvizat afumătoarea nu se afla în apartament la momentul izbucnirii incendiului. La faţa locului a fost trimis şi un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, întrucât unul dintre locatari ar fi suferit un atac de panică.

Imediat după Crăciun, oamenii s-au apucat să își repare acoperișul. Problema este frigul din locuințe, care a făcut să înghețe pereții îmbibați cu apa folosită de pompieri la stingerea focului.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: