Teroare la Fărcășești. Un rottweiler face prăpăd!

Cetățenii din satul Valea cu Apă, comuna Fărcășești, sunt terorizați din cauza unui rottweiler lăsat nesupravegheat de proprietari. Câinele extrem de periculos a dat iama în gospodăria unui localnic și a mușcat efectiv din câțiva porci. Oamenii legii au amendat proprietarul câinelui, dar acesta se află în prezent în străinătate, animalul fiind lăsat în grija unei bătrâne care este internată în spital. Păgubiții cer autorităților să ia măsuri pentru înlăturarea rottweiler-ului, temându-se pentru viața lor.

Constantin Mihu din satul Valea cu Apă spune că nu mai poate dormi liniștit din cauza câinelui nașilor săi. Bărbatul spune că animalul i-a mâncat până acum mai multe păsări, găini și curci, însă paguba cea mai mare i-a făcut-o spre finalul săptămânii trecute, când a dat iama în cotețul porcilor. Constantin Mihu spune că acest câine i-a creat până acum pagube de peste 1.000 lei. "Vineri noaptea a intrat la porci. Aveam patru porci într-o încăpere și doi într-o încăpere. I-a făcut varză. Când m-am dus dimineața erau plini de sânge. La o purcea de vreo 60 de kg, cu purcei în burtă, i-a mâncat ceafa, mușchiul, până în spate a găurit-o. Mai am două purcele în tratament, la vreo 70 de kg care sunt pline de găuri după ce au fost mușcate de câinele nașilor. La una urechea este ruptă de la încheietură iar la alta este gaură în ceafă", a declarat Constantin Mihu.

Câinele era înfometat

Câinele extrem de periculos este deținut de Constantin Osiac, nașul păgubitului. Acesta este plecat în străinătate și a lăsat animalul în grija mamei sale în vârstă de 83 de ani. Bătrâna s-a îmbolnăvit și se află de câteva zile în spital. Pentru că nu mai avea cine să-i dea de mâncare, câinele, înfometat, a dat iama în animalele din gospodăriile învecinate. Constantin Mihu spune că îi va cere proprietarului, când va reveni în țară, să-i plătească pagubele produse de câinele său.

Polițiștii au făcut cercetări după ce păgubiții au depus plângere. Proprietarul animalului a fost amendat de oamenii legii. "Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului s-a constat faptul că un câine periculos din categoria a II-a a atacat și vătămat porcii proprietatea apelantului. Cu această ocazie polițiștii au luat măsura sancționării proprietarului câinelui conform OUG 55/2002, care prevede că fapta se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj. Păgubiții spun însă că trăiesc cu frică, iar o amendă nu îi mulțumește. Vor ca animalul să fie pus într-un țarc sigur sau înlăturat din apropierea gospodăriilor lor. "Cățeaua este legată dar i-am spus și șefului de post pentru că i-au transmis că e în țarc, și nu este. E o cușcă și e legată dar lanțul se poate rupe oricând. Cățeaua este periculoasă. Să o ia de acolo sau să-i facă un țarc. Oricum, stau cu teroare. Am o fetiță de 13 ani și îi este teamă să mai iasă afară. Noaptea nu mai dorm. Eu și alți vecini vom face petiție", a mai spus Constantin Mihu.  

Galerie foto



Vizualizări: 6,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: