Fără ajutorul de la stat, CE Oltenia ar fi rămas fără bani de salarii

Ajutorul de salvare primit de Complexul Energetic Oltenia în acest an a fost o adevărată mană cerească. Fără banii de la Trezorerie, compania risca să rămână fără bani de salarii încă de acum două luni. Cei aproape 13 mii de salariați ai companiei pot răsufla ușurați, pentru că tot datorită acestui împrumut a fost acoperit fondul de salarii până la sfârșitul anului.

1,2 miliarde de lei a împrumutat Complexul Energetic Oltenia de la Trezorerie în acest an. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea certificatelor de dioxid de carbon care atârnă ca o piatră de moară la gâtul companiei, dar au fost extrem de importanți și pentru asigurarea salariilor.

În lipsa acestui împrumut, compania nu ar mai fi putut asigura salariile încă de acum două luni. A recunoscut acest lucru chiar managerul Daniel Burlan: “Avem bani de salarii datorită acestui ajutor de salvare. Nu mai aveam lichidități de două luni de zile să plătim salarii, prestatori, dacă nu ar fi fost acest ajutor de salvare. Acesta ne permite o funcționare până la sfârșitul anului. Completăm sursele financiare cu energia pe care o vindem în semestrul al doilea. Am mai încheiat contracte, a mai crescut prețul la PZU. Dacă nu aveam ajutorul de salvare, aveam o problemă”.

Cu banii rămași, oficialii companiei au anunțat că sunt asigurate toate salariile până la sfârșitul acestui an. „Putem cumpăra certificate și pe parcursul anului. Am început să cumpărăm zilnic certificate de CO2. Pe programul de restructurare, putem accesa fonduri pe mai multe capitole de cheltuieli pe care le finanțăm contribuție CEO 50%, 50% finanțare. Din acele surse, finanțăm investițiile, cumpărăm certificate de CO2, finanțăm măsurile de mediu”, a mai spus Burlan, la Accent TV.

Vizualizări: 2,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: