O fabrică din Gorj face sute de angajări în pandemie

În timp ce disponibilizările sunt pe buzele tuturor în pandemie, de la Rovinari vin vești bune. Fabricile care își desfășoară activitatea acolo caută să angajeze și în această perioadă sute de oameni. Sunt locuri atât la TESA, cât și în producție. Numai fabrica Autoliv are nevoie de cel puțin 500 de oameni pe care îi va angaja până la sfârșitul acestui an. Și nu este singura fabrică ce va face angajări. Sunt așteptați să depună cereri de angajare atât localnici din Rovinari, cât și din Târgu Jiu ori localitățile limitrofe.

În primă fază, fabrica Autoliv care se ocupă de realizarea centurilor de siguranță și combinezoane pentru medici caută să angajeze câteva sute de oameni.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat că vor fi până la 700 de noi locuri de muncă la fabrică și toate vor fi ocupate până la sfârșitul acestui an. „În momentul de față, când situația este extrem de grea în toată țara, și în Gorj au fost disponibilizați oameni și au fost trimiși acasă, la Rovinari, în momentul de față, se recrutează oameni ca, până la sfârșitul anului, să fie angajați între 500 și 700 de oameni. Cine vrea, din Târgu Jiu, din zonele limitrofe, se creează noi trasee. Să meargă să depună CV-urile la centrul de recrutare și vor obține un loc de muncă la grupul Autoliv. Sunt și locuri la TESA și pe linia de producție, în funcție de pregătirea pe care o au oamenii”, a declarat Robert Filip.

Viitorii salariați vor beneficia de transport gratuit către și de la locul de muncă. Și nu este singura fabrică din Rovinari care caută angajați. Vor mai fi construite încă două care vor angaja alte câteva sute de oameni. „La celelalte investiții, la una dintre fabrici se lucrează la locație. Pentru cealaltă fabrică de producție, așteptăm discuții să dea drumul la licitații cei de la CEO, să nu mai blocheze activitatea și vom reuși să obținem încă 500 de locuri în următorul an de zile, cu 40 de milioane de euro investiții”, a mai spus Filip, la Radio Infinit.

Vizualizări: 17,709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: