Femeie decedată după ce a fost operată de medicul Neață

O femeie de 51 de ani a murit la nici o zi după ce a fost operată la spitalul din Târgu Jiu. A ajuns la Urgențe cu dureri abdominale, a fost operată de medicul Gheorghe Neață. Deși doctorul a anunțat familia că totul a decurs bine, femeia a intrat în stop cardio-respirator și a murit. 

Familia a depus azi plângere la Parchetul Județean. Acuză medicul de malpraxis si luare de mită. Doctorul i-ar fi luat 500 de lei înainte de operație. După ce a murit femeia, medicul i-ar fi dat banii înapoi ginerelui femeii. 

Spitalul încearcă să afle dacă medicul a făcut vreo greșeală. 

Medicul Neață mai este judecat pentru luare de mită și ucidere din culpă. 

"Pacienta a fost adusă, cu ambulanța, de la Spitalul Orășenesc Novaci în Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Târgu-Jiu, în data de 11.09.2023. În urma consultului de chirurgie solicitat de medicul de gardă UPU, pacienta a fost internată de către chirurg în Secția ATI 2 – Chirurgie 1, cu diagnosticul abdomen acut chirurgical (ocluzie intestinală) care necesita intervenția chirurgicală de urgență. Potrivit informațiilor din foaia de observație, starea pacientei era gravă, iar afecțiunea debutase cu două-trei zile înainte. După efectuarea investigațiilor (analize de sânge, radiografie abdominală) s-a intervenit chirurgical. Este de menționat faptul că pacienta avea multiple comorbidități (afecțiuni metabolice, pulmonare, cardiovasculare etc). Postoperator, pacienta a suferit un stop cardiorespirator care nu a mai putut fi resuscitat. Medicul a fost chemat, ieri, de conducerea unității sanitare la discuții pe marginea cazului; i-a fost solicitat un punct de vedere scris. 

În acest caz va fi demerată și o verificare internă. De asemenea, este așteptat rezultatul necropsiei", a anunțat Spitalul Județean.

Vizualizări: 9,580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: