Femeile ascund mai bine infidelitatea

Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile pot ascunde mult mai bine o infidelitatea faţă de parteneri. Un studiu australian arată că este mai probabil ca expresiile faciale ale unui bărbat să îl dea de gol atunci când înșală, decât în cazul unei femei.

Studiul s-a realizat pe un eșantion de 1 500 de oameni. Acestora le-au fost arătate fotografii cu 189 de adulți caucazieni (101 de bărbați și 88 de femei) și li s-a cerut să ierarhizeze fotografiile, pe o scară de la 1 la 10, unde 1 ar fi însemnat "deloc probabil să fie infidel", iar 10 "foarte probabil să fie infidel".

Rezultatele, disponibile în publicația Royal Society Open Science, au dezvăluit faptul că atât bărbații, cât și femeile evaluează cu acuratețe expresiile bărbaților, dar nu și pe cele ale femeilor.

Rezultatele studiului au fost surprinzătoare, potrivit oamenilor de știință. Aparent, a fost mai ușor pentru cei intervievați, atât cei de gen masculin cât și pentru cei de gen feminin, să evalueze fețele bărbaților, dar a fost dificil pentru ambele sexe să decidă în privința femeilor din fotografii.

În ciuda rezultatelor cercetătorii sunt de părere că nu trebuie să tragem concluzii la prima vedere. Dacă ne-am baza numai pe prima impresia pentru a judeca caracterul, am face erori substanțiale, a fost concluzia acestora. Şi totuşi există o serie de studii bine documentate care arată că  70% din oameni din peste 50 de culturi au raportat încercarea de a “fura” partenerul altcuiva, iar 60% au declarat că au avut succes.

Vizualizări: 1,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: