Fericire pentru suporterii FCSB, supărare la fanii pandurilor

Vestea anunţată miercuri pe mai multe canale media locale şi preluată joi de presa centrală, referitoare la venirea celor de la FCSB să joace meciurile din cupele europene pe stadionul de la Târgu Jiu, i-a bucurat pe suporterii fostei Steaua, dar i-a supărat pe cei ai echipei Pandurii.

Pandurii nu se bucură de o mare susţinere la meciuri, nu „rupe tribunele” sinteticului pe care joacă acum, dar revenirea echipei pe propriul teren ar putea readuce şi suporterii pe stadion.

Este cunoscut faptul că Pandurii stabilea recorduri  în privinţa numărului mare de susţinători, pe vechiul stadion. Cu siguranţă că ar veni şi acum, dar cei care au venit o dată pe sintetic, în acele tribune improprii, nu au mai revenit. Deocamdată suporterii, foarte activi online, pe pagina oficială de facebook a clubului Pandurii sunt peste 30.000, nu au fost anunţaţi oficial că Pandurii va reveni pe stadion.

Primarul Marcel Romanescu a anunţat miercuri cu mândrie că  FCSB va juca pe Municipal, dar nu a spus nici un cuvânt de Pandurii. E logic că, dacă stadionul va fi gata la timp şi Pandurii va juca acolo, dar faptul că nu s-a comunicat acest lucru a făcut zeci de suporteri ai gorjenilor să se întrebe de ce echipa Pandurii e neglijată sau de ce nu e ajutată să revină în prima ligă ori de ce nu a existat aceeaşi preocupare şi pentru Pandurii.

Probabil că a fost doar o greşeală de comunicare şi, neavând un consilier pe probleme de sport, primarul a fost luat de val să anunţe o veste importantă pentru suporterii stelişti. Dar, suporterii pandurilor s-au simţit lezaţi, neglijaţi sau ignoraţi şi au dorit, cu zecile, să îi amintească primarului, chiar la postarea referitoare la FCSB  de pe contul personal de facebook, că şi ei ar trebui să conteze.

O petiţie online iniţiată de cei de la Pandurii şi mediatizată intens la începutul anului pe facebook a strâns până acum peste 4000 de semnături în aproximativ patru luni, şi mai sunt suporteri care încă îşi mai pun semnătura acolo. Statistic, petiţia pandurilor este singura iniţiată în Gorj care a strâns peste o mie semnături. Şi probabil va mai strânge până la finalul acestui sezon, iar mii de gorjeni, din Târgu Jiu sau judeţ, ori pleacţi pe alte meleaguri, au votat acolo în special pentru ca Pandurii să revină pe propriul stadion.

Dacă primarul anunţa că Pandurii poate reveni mai repede decât se spera pe propriul stadion poate avea câteva mii de mesaje de felicitare. Cu FCSB a strâns câteva zeci de astfel de mesaje. Plus tot cam atâtea de la suporterii locali nemulţumiţi de abordare, pentru că nu toţi sunt supăraţi că vor vedea FCSB la Târgu Jiu. Ba chiar unii dintre ei cred că venirea celor de la FCSB va ajuta Pandurii.

Până la urmă Pandurii vor ieşi în câştig şi cu stadionul, dar şi cu bani în cont, pentru că FCSB va juca pe stadion, dar şi pe terenul realizat de clubul Pandurii.

Reacții

„Ar fi bine, dar mai bine ocupaţi-vă de echipa noastră să între în Liga 1, că asta cu ce vă lăudaţi, tot nimic înseamnă că aţi făcut”(Titu Vîlceanu)

„Iubim Pandurii, nu FCSB! Aşa că e o veste proastă. Ruşine tuturor pentru distrugerea fotbalului local! Vorbim despre Pandurii, pentru mine acest club înseamnă ceva...aşa că FCSB e un nimic...” (Enea Bogdan)

„Nu vrem FCSB la Târgu Jiu, nu vrem Energeticianul lui Sarcină, vrem unica echipă PANDURII” (Daniel Valentin Ved)

„Gorjenii ar fi mult mai bucuroşi ca acel „spectacol fotbalistic” de care vorbiţi să vină din partea echipei noastre #Pandurii, deci încercaţi să vă implicati mai mult în aducerea pandurilor din nou în topul fotbalului romanesc. #HAIPANDURII!” (Constantin Cimpu)

„Și Pandurii, echipa orașului o dăm la naiba, nu mai e bună?! (Cezar Trandafir)

„Spectacolul fotbalistic la Târgu Jiu ar fi readucerea echipei Pandurii pe prima scenă a fotbalului românesc, dar din păcate această echipă se zbate la retrogradare în liga a doua şi noi ne bucurăm că vine FCSB la Târgu Jiu..pffff!” (Augustus Anutescu)

„Domnul primar Marcel Romanescu, ar trebui o implicare mai mare a municipalității să avem echipa noastră Pandurii Târgu Jiu şi să joace pe acest stadion, dar este un lucru bun şi că va juca Steaua la Târgu Jiu.” (Nută Cristian)

„O veste bună era dacă ne spuneaţi ca aţi găsit soluţii pentru Pandurii Târgu Jiu, nu că aduceti alte echipe să joace pe stadionul Pandurilor! Lipsă totală de implicare” (Tita Ionut)

„Cea mai proastă veste, am făcut stadion pentru alţii. O echipă a oraşului nu mai este bună? Am vândut cândva tot lor o echipă, acum le dăm şi stadionul?” (Gruescu Dan)

„E un lucru bun ca vine Steaua sau FCSB cum îi spun acum, dar de Pandurii nu ne spuneti chiar nimic? Vestea cea bună pentru oraş şi pentru fraierii aia de v-am votat era că se termină lucrările la stadion mai repede şi pot juca Pandurii acolo. Şi bonus ne mai oferiţi şi meciuri internationale cu Steaua. Că domn primar nu v-au votat ăia din Bucureşti, ci suporterii din Tg Jiu care am crezut şi noi că ne spuneţi adevărul când ziceaţi că ajutaţi Pandurii.” (Dan Pandurul)

„Aşezati-vă la masă cu conducerea Pandurilor şi faceţi în aşa fel să nu dispară din elita fotbalului românesc, nu merită Târgu Jiu aşa ceva. Dacă altii au băgat în insolvenţă echipa să le arătaţi că au distrus tot ce era mai frumos”.( Vasile Dijmarescu)

„Vă dorim succes!...Dar tare mi-e teamă că vor cânta cucuvelele pe el. Steaua nu are unde sa joace oare?” (Maria Stoichin)

„Extarordinar! Aduceţi FCSB la Târgu Jiu.... şi vă mai şi mândriţi cu asta? Penibili! Ia faceţi un sondaj să vedeţi câti dintre locuitorii amatori de fotbal îşi doresc o clonă pe noul stadion şi câţi oare preferă echipa locală Pandurii? Pandurii încă n-a "murit" ! Ar trebui să se facă ceva şi în privinţa echipei locale.”(Bogdan Dumitrascu)

„Si Pandurii când? Chiar trebuie să distrugem tot din acest oraş? Să vină cine vrea, dar hai să nu uităm cine suntem, ce avem în acest oraş şi ce ne reprezintă pe noi ca oraş.” (Patrascoiu N. Diana Ionela)

„Cu tot respectul cuvenit, stadionul este făcut pentru echipa Pandurii Târgu Jiu, domnule primar, restul trebuie să plătească precum se plăteste pe arena din Cuj, adică încasările din bilete mare parte revin arenei, plus închirierea stadionului aparte, pentru cei care vor să joace” (Alexandru Ion P)

„Pentru gorjeni denumirea de „PANDURII " este adevărata emblemă și dragoste a lor, indiferent de ramura sportivă. Faceti ceva și nu-i privați pe gorjeni de acest lucru. Nu trebuie urmărit interesul de moment al altor cluburi. (Dan Tigareanu)

 „Cred că populaţia din oraș ar dori ca și Panduri sa joace pe acest stadion!” (Titus Carigoiu)

„Sunt convins că dacă va juca Steaua la Târgu Jiu, îi va ajuta şi cu jucători pe cei de la Pandurii pentru a promova la anul”. (Minel Durla)

Vizualizări: 2,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: