Fermierii pot depune cereri pentru motorină. Termen!

Fermierii pot depune, până la 31 ianuarie 2018, cereri de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017, a anunțat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cererile se depun la Centrele Judeţene ale APIA de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor  mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

Cererile de plată pentru rambursare, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic și de îmbunătățiri funciare, trebuie însoțite de o serie de documente.

„Toate documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnatură și vor purta sintagma «conform cu originalul»”, precizează APIA. (A.A.)

Vizualizări: 1,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: