Legume proaspete, în pieţe, în miezul iernii

Chiar dacă suntem la începutul lunii ianuarie, în pieţele din Târgu Jiu putem găsi legume proaspete. Salată, ceapă verde, ridichi sau spanac au fost aduse pe tarabe direct din solarii. Vremea caldă a fost de partea producătorilor şi le-a adus profit mai devreme decât se aşteptau.

„Legume proaspete, din solar”, este anunţul tot mai des văzut în pieţe din Târgu Jiu. Producătorii locali au scos din solarii mai devreme ca anul trecut legumele pe care, până acum, le vindeau spre primăvară. „Eu cumpăr ceapă verde şi salată. Sunt sigură că sunt bio 100% pentru că a fost vremea caldă şi s-au făcut mai repede”, ne-a spus o târgujiancă.

„Eu caut urzici. Am auzit că au ieşit pe piaţă cu ele. Până acum, prin martie, aprilie, le mai găseam”, ne-a spus o altă clientă.

Vremea neobişnuit de caldă a făcut ca toate aceste legume să se coacă mai repede. Şi nici investiţia în căldura din solarii nu a fost prea mare, ţinând cont că temperaturile nu au fost negative până acum. În solariile din judeţ se pregătesc, în continuare, culturile de ridichi, ceapă verde şi salată. 

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: