Festival al lăutarilor gorjeni, la Bolboşi

Tarafurile şi rapsozii din Gorj sunt aşteptaţi să se înscrie la marele Festival al lăutarilor gorjeni de la Bolboşi. Evenimentul se află anul acesta la cea de-a XXIX-a ediţie, iar concursul se va desfăşura joi, 20 septembrie. Festivalul se adresează tarafurilor lăutăreşti care folosesc în interpretare instrumente tradiţionale şi respectă autenticitatea cântecului şi portului popular. Concursul va avea loc pe scena în aer liber din Dumbrava Ohaba.

„Festivalul de la Bolboşi este o întâlnire cu tradiţia şi cu folclorul, mai ales că zona a fost renumită pentru lăutari. Prima ediţie a avut loc în 1990 şi se numea «Bursa lăutarilor gorjeni», pentru că în perioada 15-20 septembrie lăutarii se întâlneau pentru a stabili fiecare la ce nuntă merge. În judeţul Gorj avem trei festivaluri de muzică lăutărească: Tismana, Târgu Cărbuneşti şi Bolboşi”, au transmis reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Concurenţii la secţiunea tarafuri trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, iar la rapsozi vârsta minimă este 30 de ani. Înscrierea pe secţiuni se face în ziua concursului. Cei mai talentaţi participanţi vor fi premiaţi de organizatori.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: