Festival de balet și dans modern, la Târgu Jiu

Festivalul Național de Balet şi Dans Modern „În pași de dans spre infinit” va începe în data de 8 iunie, ora 11:00, la Târgu Jiu. Pe scena Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu pentru participanții la secțiunea balet, respectiv pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu, sediul Școlii Populare de Artă, pentru participanții la secțiunea dans modern.

„Acest festival se adreseaza cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară. Evenimentul se desfășoară pe parcursul unei singure zile, aducând în scenă mai multe genuri de dans: street dance, hip hop, fantezie coregrafică, balet, dans contemporan, dans modern și se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 19 ani“, arată un comunicat al organizatorilor.

Se anunță o competiție acerbă, s-au înscris în jur de 400 copii și tineri foarte bine pregătiți din Alba Iulia, Slatina, Orșova, Vâlcea, Oradea și Craiova.

Pentru organizarea acestui festival, vor exista două jurii: un juriu pentru secțiunea dans modern, format din trei specialiști și un juriu alcătuit din cinci specialiști pentru secțiunea balet. Aceștia vor aprecia: originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta copilului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.

În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor locurilor I, II și III. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.

Organizatori sunt Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj.

Vizualizări: 791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: