Mii de oameni în straie populare la Hobița

Festivalul „RomânIA Autentică” va începe mai devreme cu o zi în acest an. Pe 23 iunie, iubitorii straielor populare și ai tarafurilor sunt așteptați în poiana de la Hobița, unde vor putea să joace de dimineața până seara ori să-și cumpere cămăși tradiționale. Voia bună este asigurată de autoritățile locale care vor pregăti un spectacol de zile mari după lăsarea serii, care se va încheia cu un foc de artificii.

Mii de oameni sunt așteptați, și în acest an, la Festivalul „RomânIA Autentică”. Manifestările cultural-artistice vor avea loc la Hobița, în Peștișani, iar participanții sunt rugați să meargă la petrecere îmbrăcați în haine populare.

„Întrucât 24 iunie pică luni, împreună cu Iași și cu Brașov, am căzut de acord să organizăm pe 23, duminică. Va începe de duminică, de la ora 12. Se va încheia la 24 noaptea. Vor fi 12 ore de spectacol autentic. O să avem multe tarafuri autentice gorjenești și, în colaborare cu Doina Gorjului, vom avea mai multe surprize pentru seara Festivalului RomânIA Autentică. Va fi aceeași locație și să sperăm că vor fi mult mai mulți oameni îmbrăcați în ie”, a spus Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani.

În acest an, Festivalul „RomânIA Autentică” ajunge, în Gorj, la cea de-a patra ediție.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: