Festival de folclor duminică, la Dragotești

A devenit deja o traditie la Dragotești, județul Gorj, ca în prima duminică a lunii decembrie să se desfășoare la sediul Căminului cultural "Mihai Eminescu" Festivalul - concurs de folclor "Nicolae Vlad". Anul acesta festivalul se desfășoară in data de 3 decembrie 2017, incepand cu orele 12:00.

"Pentru buna desfășurare a festivalului, Primaria si Consiliul local Dragotesti au alocat o însemnată sumă de bani, care va fi necesară pentru prestația ansamblului care acompaniază soliștii, cât și pentru plata premiilor acestora", arată Petre Păsărescu, organizator.

Festivalul aflat la cea de-a X-a editie este organizat de Consiliul local si Primaria Dragotesti, Caminul cultural, Fundatia culturala "Daruie vieții farmec" in parteneriat cu Scoala Populara de Arta Tg. Jiu.

Avand in vedere necesitatea perpetuarii si valorificarii bogatelor si frumoaselor traditii in domeniul cantecului popular, organizatorii isi propun sa revitalizeze aceasta activitate artistica la nivelul copiilor si tinerilor.

In acelasi timp, Festivalul - concurs are in vedere omagierea unei personalitati de seama din lumea culturala a Vailor Jilturilor, regretatul dascal Nicolae Vlad, fost director al Caminului cultural "Mihai Eminescu" din Dragotesti si presedinte al Societatii culturale "Vaile".

Festivalul este deschis tuturor solistilor vocali si instrumentisti din judetul Gorj. Sunt admisi in concurs copii si tineri in limita a doua categorii de varsta: 10-15 ani, respectiv 16-25 ani.

Stabilirea castigatorilor se face de catre un juriu format din reprezentanti ai Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj, ai Scolii Populare de Arta Tg. Jiu si ai institutiilor locale.

Acompaniamentul solistilor va fi asigurat de catre Ansamblul "Maria Lataretu" al Scolii Populare de Arta Tg Jiu.

Vizualizări: 1,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: