Festival de teatru istoric, în weekend, la Polovragi

Comuna Polovragi este din nou în centrul atenției în acest weekend, pentru că aici se va desfășura ”Festivalul de Teatru Istoric” - Polovragi 2021. Evenimentul cultural va avea loc duminică, cu începere de la ora 18.00, în Poiana din fața Mănăstirii, zonă cu o mare încărcătură istorică, dar și spirituală.

Faptul că la Polovragi există Peștera lui Zalmoxis, așezări dacice, militare și civile, din sec. II-I î.H., precum și mănăstirea care datează de la începutul secolului al XVI-lea (1505), dar și existența Taberei de sculptură ,,Simboluri dacice în arta lemnului din România” au determinat organizarea aici a Festivalul Istoric de Teatru.

Ideea organizării acestui festivalul îi aparține managerului CJCPCT Gorj, Ion Cepoi, care în colaborare cu autoritățile locale din Polovragi a pus în cele din urmă în practică acest proiect cu încărcătură istorică și spirituală.

”Ideea este veche, este inițiată de domnul Ion Cepoi, directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Am discutat despre acest eveniment de acum doi ani și am așteptat momentul ca să putem demara. Am vrut să fie un festival de film, dar a rămas un festival de teatru istoric, pentru că teatrul este mai la suflet și este privirea directă, fără mixaje și intervenții, iar mesajele mi se par mult mai directe. Din cauza condițiilor pandemice nu ne întindem pe mai multe zile și o să lăsăm doar o singură zi în care vom face totul, adică duminică seara de la ora 18.00. Sâmbătă va fi zi de repetiții, iar duminică va fi acest festival, va curge ca un tot. O să avem scene cu daci, cu dialog între ei, dar și arme, o să avem și o trimitere la rădăcini. Festivalul se vrea a fi un tot și se va desfășura în Poiana Mănăstirii”, a declarat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Organizatorii acestui eveniment sunt Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria și Consiliul local Polovragi, în parteneriat cu Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Asociația Culturală “Mari preoți sacerdoți geto-daci”, București, Asociația Cetățile Dacice de la Costești-Orăstie/ Hunedoara și Ansamblul folcloric “Cheile Oltețului” Polovragi.

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: