Festivalul Lăutarilor, organizat într-o comună din Gorj

Se anunță petrecere mare în comuna Bolboși, acolo unde anul acesta se va organiza ediția a XXXII-a a Festivalul Lăutarilor Gorjeni. Evenimentul va avea loc în data de 16 septembrie în Dumbrava Ohaba - Bolboși, cu începere de la ora 16.00.

Festivalul este organizat și anul acesta de către Consiliul local și Primăria Bolboși, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului.

Festivalul lăutarilor gorjeni “Bolboși 2021” se adresează tarafurilor lăutărești tradiționale care folosesc în interpretare instrumente tradiționale și respectă tradiția și autenticitatea cântecului și portului popular.

La evenimentul devenit deja tradiție în județul Gorj sunt invitați în concurs interpreți din Gorj la două secțiuni, ”Tarafuri” și ”Rapsozi”. Pentru cei care doresc să participe la secțiunea ”Tarafuri” vârsta minimă de participare este 18 ani, iar la secțiunea ”Raspozi”, vârsta minimă este 30 de ani.

Componența tarafului va fi următoarea: vioară sau fluier, braci, chitară, bas, iar concurenții trebuie să știe că nu se admit în concurs instrumente electronice Rapsozii vor avea în repertoriu o baladă sau doină și un cântec de joc. Costumul popular este obligatoriu.

Premiile sunt acordate de către Consiliul local Bolboși.

Vizualizări: 2,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: